(©AFP) Ola i Parker na košarkaškoj utakmici
(©AFP) Ola i Parker na košarkaškoj utakmici

Toni Parker, budući predsednik Liona?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 17:30

Veliki planovi saradnje između poznatog fudbalskog kluba i Asvela

Predsednik Asvela Toni Parker integrisaće se u narednim meseicma u potpunosti u upravni odbor Liona, a prema pisanju francuskog Lekipa u budućnosti bi mogao da bude čak i jedan od kandidata za predsedničku funciju poznatog fudbalskog kluba.

Lion i Asvel su na početku ove sezone pokrenuli saradnju, a u narednim mesecima će doći do dodatnog zbližavanja dva kluba. To je najavio i čovek Liona Žan Mišel Ola.
"
Postoji partnerstvo sa Tonjem Parkerom i vizija o tome kako bi klubovi trebalo da izgledaju u pogledu organizacije, priprema i kapitalnih ulaganja. Toni se pored nas integrisao i u našu franšizu u Sijetlu (ženski klub Reing). U našem partnerstvu postiji čitav deo međunarodnog razvoja u Kini i SAD, što će učiniti da Toni Parker bude više od ambasadora Breda Olimpik Lion, pravi partner", rekao je Ola.

Izabrane vesti

Aktuelni gazda Liona ne isključuje mogućnost predsedničke uloge nekadašnjeg košarkaškog asa.
"
On sigurno ima taj profil. Ali da bi bio predsednik grupe kao što je Olimpik Lion, koji ima više od 300.000.000 evra prometa, neophodno je da presude svi većinski akcionari. To nije poput imenovanja generalnog direktora. Tu je prisutna i ekonomska dimenzija", rekao je Ola.

Nekadašnji igrač San Atnonio Spursa većinski akcionar Asvela postigao je 2014. godine. Prošle godine Olimpik Lion grupa je kupila 31,67 posto akcija Asvela, a saradnja bi trebalo da se nastavi gradnom Arene Desan Šarpje, koja će se nalaziti odmah pored stadiona Liona i trebalo bi da bude završena 2023. godine.

Foto(©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara