Olivije Žiru (AFP)
Olivije Žiru (AFP)

Milan bled, ali ga krasi ono što je nedostajalo prošle sezone... A Žiru je standardno majstor (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 17:29

Rafael Leao rešio okršaj na San Siru protiv Verone, ali je golu Portugalca prethodila majstorska asistencija francuskog špica

Turbulentnih nedelju dana je iza Milana. Protiv Intera se osramotio, Njukasl pregazio igrački, ali ne i rezultatski, a danas protiv Verone, u 5. kolu Serije A bio nekako tih, bled i nedorečen... Ali je ipak, zahvaljujući akciji Olivijea Žirua i Rafaela Leaa izvojevao izuzetno važnu pobedu, četvrtu od starta sezone kojom je preskočio Leče, bar na kratko i Juventus katapultiravši se na poziciju broj dva, odmah iza lidera Intera - 1:0.

Ako je Leao prethodne dve sezone najbolji igrač Milana, Žiru, je jedan od najkonstantnijih, a de fakto najveći majstor fudbala međ' Rosonerima. Iz palete mangupskih majstorluka, već u osmom minutu izvukao je pas iz prve spoljnim delom stopala. Portugalskom krilu ostalo je da se prošeta do gola i akciju završi poput Arijena Robena iz finala Lige šampiona 2013. godine.

Izabrane vesti

Morao je Stefano Pioli da menja formacijsku postavku svog tima jer je zbog udaraca koje su zaradili tokom duela sa Njukaslom sredinom nedelje, van stroja ostali Teo Ernandez i Davide Kalabrija. Umesto sa dva, počeo je duel sa trojicom štopera (Tomori, Tšau, Kjer), dok su po bokovima igrali Alesandro Florenci i Junus Musa - Italijan levo, Amerikanac desno. Ali i to je nešto što Milan nije imao lani, a što je dobio prodajom Sandra Tonalija, te finansiranjem prelaznog roka upravo od tog novca - dubinu.

Videlo se to i u drugom poluvremenu kada je Stefano Pioli na teren poslao Nou Okafora, Luku Jovića, Rubena Loftus Čika, a šansu dao i 17-godišnjem levom beku iz Primavere Davideu Bartesagiju. Od Jovića nije dobio mnogo za nekih pola sata na terenu i u kretnji golgetera iz Batara videlo se da još dovoljno spreman, samim tim ni eksplozivan i agilan. Okafor je pak ostavio znatno bolji utisak sa nekoliko prodora po levom boku otkako je u 80. minutu zamenio Leaa, čoveka koji je prvi put od dolaska u Milan uspeo da veže tri utakmice u Seriji A na kojima je bio strelac.

Marko Sportijelo je refleksnom intervencijom iz 20. minuta, sprečivši špica gostiju Mihaela Folorunša da glavom sa nekih sedam metara zakuca loptu u mrežu, pokazao koliko kvalitetno može da zameni povređenog Majka Menjana. Kada je prošle sezone Francuz bio na višemesečnoj pauzi zbog povrede lista Ćiprijan Tatarušanu nije ulivao sigurnost svojim saigračima. Sa Sportijelom, slika je potpuno drugačija.

Početak drugog dela apsolutno je pripao Veroni jer su se Rosoneri od izlaska iz svlačionice do isteka sat vremena igre neshvatljivo povukli iza lopte. Ipak, jalovo su napadali gosti, a Milan je od 60. minuta uspeo da se konsoliduje, u nekoliko navrata odlučnije krene po drugi gol kojim bi zapečatio trijumf. I najbliži je bio u 87. minutu kada mu je Lorenco Montipo odbranio udarac iskosa. Dakle, u prvom poluvremenu po jedna kolosalna šansa na obe strane, u drugom, ni toliko. Vrlo skromna fudbalska predstava za ogroman broj gledalaca koji se sjatio na San Siro ovog popodneva.

Duel na San Siru kasnio je oko dvadesetak minuta zbog većanja da li će, usled padavinama natopljenog i za igru daleko od idealnog terena, uopšte i igrati. Uprkos nevremenu, na San Siru se našlo 71,070 gledalaca koji su kupovinom ulaznica napunili klupsku kasu sa 2.241.898 evra.

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Salernitana - Frozinone 1:1 (0:1)

/Kabral 52 - Romanjoli 12/

Leče - Đenova 1:0 (0:0)

/Uden 83/

Subota

Milan - Verona 1:0 (1:0)

/Leao 8/

18.00: (4,40) Sasuolo (3,50) Juventus (1,85)

20.45: (1,80) Lacio (3,60) Monca (4,60)

Nedelja

12.30: (8,00) Empoli (5,30) Inter (1,35)

15.00: (1,42) Atalanta (4,80) Kaljari (9,00)

15.00: (3,20) Udineze (3,45) Fjorentina (2,35)

18.00: (3,60) Bolonja (3,45) Napoli (2,05)

20.45: (3,10) Torino (3,15) Roma (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MilanRafael LeaoVeronaac milanOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara