Fikajo Tomori (Reuters)
Fikajo Tomori (Reuters)

Milan blindira Tomorija: Plata raste bar za 50 posto

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 16:52

Aktuelni ugovor koji važi do 2025. godine biće produžen do 2027.

Otkako je sportskim sektorom Milana počeo da upravlja dvojac Paolo Maldini - Frederik Masara na San Siro je stigao 21 fudbaler. Jedan od skupljih, ali i kvalitetnijih među njima je Fikajo Tomori. U Čelsiju nisu verovali u englskog štopera, ali je Milanu bilo dovoljno 17 utakmica prolećnog dela takmičarske 2021/22 da shvati da ni 28.800.000 evra za Tomorija nije previše novca.

Zvanično je otkupljen pred početak šampionske sezone Rosonera, u čijem je prvom delu sjajno funkcionisao sa Simonom Kjerom, a u drugom sa Pjerom Kaluluom. Jasno je svima u klubu da je Tomori stub odbrane, momak kojeg je pakleno teško obići u igri jedan na jedan, te je pitanje dana kada će defanzivac rođen u kanadskom Kalgariju dobiti novi, pojačani udgovor. Iako Tomori još zvanično nije stavio paraf, uslovi su manje-više poznati.

Izabrane vesti

Ugovor koji važi do 2025. godine biće zamenjen dužim, u trajanju do 2027, a trenutnih 2.000.000 evra neto koliko Tomori prihoduje na godišnjem nivou, biće uvećani bar za 50 posto. Dakle, centralnog beka očekuje fiksna plata od 3.000.000 evra uz potencijalne bonuse. To neće predstavljati problem za klub budući da je doskorašnji kapiten Alesio Romanjoli na izlaznim vratima, te da će se šampion Italije osloboditi njegove godišnje plate od 5.500.000 evra, ali i da će Zlatan Ibrahimović od naredne sezone primati bar tri do četiri puta manje u odnosu na dosadašnjih 7.000.000.

Od dolaska Maldinija na direktorsku poziciju, o klupskoj platnoj politici vodi se računa do tančina. Uostalom, baš zbog gramzivih finansijskih zahteva, ugovori nisu produženi sa Đanluiđijem Donarumom, Hakanom Čalhanogluom, pa i Frenkom Kesijem. Jednostavno uprava nije smela da dozvoli da se napravi dizbalans i lošu atmosferu u svlačionici.


tagovi

ac milanMilanFikajo Tomori

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara