Milan Borjan
Milan Borjan

Milan Borjan u 93. minutu sačuvao pobedu! Kanada je prva i ima otvoren put ka Kataru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 05:52

U ledom okovanom Edmontonu savladan je Meksiko – 2:1

Trnovit put za Miloša Degeneka (Australija), otvoren za Milana Borjana. Bez obzira da li će Dragan Stojković Piksi pozvati nekog fudbalera Crvene zvezde u Katar, deluje da će Crvena zvezda naredne zime imati predstavnika na Prvenstvu sveta. U dresu – Kanade. Golman srpskog prvaka sačuvao je Kanađanima pobedu nad Meksikom i omogućio joj im 2022. dočekaju kao lideri Konkakaf zone mundijalskih kvalifikacija.

U poslednjoj reprezentativnoj utakmici ove godine, sastav Džona Herdmana je nadvisio favorizovani Meksiko, izbio na vrh tabele i u preostalih šest mečeva imaće ogromnu šansu da se domogne Dohe. Za takav status može da zahvali Kajlu Larinu (napadač Bešiktaša bio dvostruki strelac) i Milanu Borjanu, jer je 34-godišnji momak iz Knina izrastao u jednu od centralnih figura susreta u zaleđenom Edmontonu – 2:1.

Izabrane vesti

U trećem minutu nadoknade, Borjan je doslovce na gol-crti uštopovao udarac grudima Horhea Sančeza, u poslednjeg napadu Meksikanaca odbranio i šut Sebastijana Kordove i kad je tu drugu loptu zgrabio stigao je da sa trave mahne publici na tribinama stadiona Komonvelt. Kao da je želeo da joj poruči: “

Idemo u Katar“.

Borjan jeste jednom savladan, pošto ga je u završnom minutu matirao Ektor Erera, glavom na centaršut Hesusa Korone, ali to je bio jedan od retkih pokušaja selekcije Herarda Tata Martina, koja se kasno setila da bi trebalo da napadne. Možda nije ni mogla, jer je u u Edmontonu dočekao mraz, temperatura ispod deset stepeni Celzijuza, sneg i led, a na terenu protivnik koji sanja istorijski uspeh.

Vrlo je blizu da ga pretvori u stvarnost, da prvi put Kanada ode na Mundijal. Konačno ima generaciju sposobnu za podvig. Borjan je siguran među stativama, Atiba Hačinson drži sredinu terena, Alfonso Dejvis dejstvuje kao krilo, a za pogotke protiv Meksika je bio zadužen Kajl Larin. Dobru formu iz turskog šampionata (četiri pogotka) špic Bešiktaša je preneo na reprezentativni nivou i vešto koristio zicere. Prvi u nadoknadi prvog dela, usled slabe intervencije Giljerma Očoe posle dalekometne paljbe Džonstona, drugi na početku nastavka kad ga je proigrao Eustakio.

Odbrana Meksika je delovala pogubljeno. U snegom okovanom Edmontonu ni ostatak gostujućeg tima se nije proslavio. Pretrpeo je drugi poraz u novembarskom ciklusu (posle onog od SAD-a) i pao na treće mesto, dozvolivši Panami da ga stigne. A prve tri selekicije iz Konkakaf zone idu direktno u Katar, četvrta će u baraž.

Kanada je na pol-poziciji. Do kraja igra sa Hondurasom, Salvadarom, Kostarikom i Panamom na strani, a dočekuje SAD i Jamajku. Izgleda da će se crveno-bela zastava zavijoriti u Dohi.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (SEVERNA AMERIKA) – 8. KOLO

Utorak

Jamajka – Sjedinjene Američke Države 1:1 (1:1)

/Antonio 22 – Vea 11/

Sreda

Kostarika – Honduras 2:1 (1:1)

/Duarte 20, Tores 90+5 – Kvioto 35/

Kanada – Meksiko 2:1 (1:0)

/Larin 45+2, 52 – Erera 90/

Panama – Salvador 2:1 (0:1)

/Vaterman 50, Gondola 52 – Enrikez 1/



tagovi

Severna AmerikaReprezentacija KanadeMilan BorjanKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvokonkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara