undefined
undefined

Milan dogovorio štopera za januar: Ali kojeg?!

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.12.20. | 00:11

Menadžeri otkrivaju detalje ili dižu cenu?

Štoper, štoper, štoper... Reč koja je Milanovim navijačima bila na usnama celo prošlo leto.

Evidentno je bilo da je Rosonerima potrebno pojačanje u srcu odrbane. U ovu sezonu su ušli sa kapitenom Romanjolijem i veteranom Kjerom kao starterima bez adekvatne zamene. Iako je iskusni Danac nadmašio sva očekivanja i postao komandant odbrane, nemoguće je izdržati sezonu na tri fronta sa jednim štoperskim parom. Što se videlo i prilikom nedavne povrede Kjera u manje važnom meču protiv Seltika. Silom prilika je mladi Gabija dobio šansu, opravdao je i uskočio u prvu postavu posle povrede Kjera, ali se i on nedvavno povredio protiv Parme i pauziraće makar mesec dana.

Izabrane vesti

Istina, oporavio se duže vremena povređeni Argentinac Musakio ali njemu ističe ugovor na leto i klub apsolutno ne veruje u njega. Pokušaće da ga proda u januaru i uzme makar neko obeštećenje. A tek ne veruje u Brazilca Duartea koji nikako ne dobija šansu i u januaru će negde na pozajmicu. Koliko su Musakio i Duarte van Milanovih planova najbolje se videlo u prethodna dva prvenstvena meča kada je Pioli na štopera gurnuo mladog debitanta Kalulua koji je po prirodi bek.

Kalulu je verovatno samo prinudno rešenje jer MIlan u januaru mora da dovede štopera. Letos su pokušavali da dovedu Milenkovića i Peselju (oba Fiorentina), Nastasića i Kabaka (oba Šalke), Simakana (Strazbur), Demirala (Juventus), Ajera (Seltik), Fofanu (prešao iz Sent Etjena u Lester), Tomijasua (Bolonja)... Ali svi oni su iz nekog razloga bili nedostižne mete. Sada je Milan prinuđen da kupi nekoga, a pominje se i mladi Lovato iz Verone koji je jedno od otkrića ove sezone.

Ipak, izgleda da je izbor pao na Kabaka i(li) Simakana.

Italijanski menadžer Gaetano Di Karo je večeras otkrio neke zanimljive detalje.

„Lično sam pričao sa Šalkeovim generalnim direktorom. Stekao sam utisak da oni već duže vreme pregovaraju sa Milanom. Oni su sigurni da je Milan veoma blizu Kabaka. Šalke je u velikim dugovima i sezona im je prilično komplikovana. Milan to vrlo dobro zna i polako testira granice Šalkeovog otpora. I Juve je u priči ali igrač zna da će u Milanu imati veću šansu za poziciju startera nego tamo. Vrlo dobro poznajem Šalkeovog fudbalera Kutudžua kojem je Kabak priznao da je Milan bio vrlo otvoren u želji da ga dovede. Juventus ne može više da potcenjuje Milan na fudbalskom tržištu“, rekao je Di Karo.

On kaže da je Turčin sada jeftiniji nego letos. Iako se pominje da ga želi i Jirgen Klop u Liverpulu.

„Šalke je letos morao da odredi cenu i govorilo se o granici od 30.000.000 evra plus bonusi. S obzirom na njihovu sadašnju situaciju, mislim da će ga prodati za 23.000.000 do 25.000.000 evra. Kada se pogleda koliko je Roma letos platila za Kumbulu, a koliko sada traži za Lovata, Kabak je bolja opcija“.

Iako ne zastupa Kabaka, Di Karo je sasuo gomilu komplimenata na njegov račun.

„Kabak je veoma jak u igri ’jedan na jedan’. Skok igra mu je jaka vrlina i veoma je opasan u prekidima. U fazi konstrukcije igre je vešt i smiren. Ekipa može da se osloni na njega, dobro se snalazi sa pritiskom davajući dijagonalne pasove. To nisu male stvari za nekoga ko ima 20 godina i igra u Bundesligi“.

Međutim, i iz Francuske stižu zanimljive vesti. Tamošnji mediji pišu da je Milan postigao dogovor sa Strazburovim štoperom Mohamedom Simakanom (20) o kojem se Paolo Maldini nedavno pozitivno izrazio.

Letos su Rosoneri poslednjeg dana prelaznog roka čak poslali privatni avion po Simakana u Strazbur nadajući se dgovoru ali se igrač nije ukrcao u njega. Milan je nudio 12.000.000 fiksno, 3.000.000 kroz bonuse i 20 odsto od naredne prodaje, a Strazbur je u kompletu tražio 20.000.000 erva. Rosoneri sada nude 10.000.000 evra, Francuzi traže 15.000.000 jer igrač navodno insistira na transferu. Čini se da Paolo Maldini pregovara na više frontova, ali i da će Milan sigurno u drugi deo sezone ući sa novim štoperom.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Ozan KabakMohamed Simakan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara