(©twitter.com/acmilan)
(©twitter.com/acmilan)

Milan doveo rezervnog levog beka za 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 14:11

Balo Ture zamena za Tea Ernandeza

Doveo je Majka Manjana u nameri da doskorašnji golman Lila zameni Đanluiđija Donarumu, angažovao Olivijea Žirua kako bi imao više opcija u napadu, zvanično otkupio ugovore veziste Sandra Tonalija iz Breše i štopera Fikaja Tomorija iz Čelsija, a ove nedelje je Milan završio i peti posao ovog leta na jačanju kadra. Ozvaničio je saradnju sa Fodeom Balom Tureom.

U pitanju je levi bek Monaka, na San Siro je stigao sa zadatkom da bude alternativa Teu Ernandezu, pošto je Francuz odigrao sezonu života, bio jedan od najboljih igrača Rosonera, ali mu je ponekad potreban odmor. Kad ne bude mogao da izdrži napor ili na utakmicama manje zahtevnog opterećenja ideja trenera Stefana Piolija je da ga menja upravo Balo Ture.

Izabrane vesti

Ovaj momak svakako je bio i rezervna opcija u Monaku. Uz levu aut liniju špartao je Đibril Sidibe, mada je Balo Ture skupio čak 24 meča prošle sezone, ali je počeo i završio samo šest. Dovoljno da odradi posao. Ništa više od toga, iako može da se pohvali kako je u Ligi 1 upisao četiri asistencije, uz još jednu u Kupu Francuske, gde su Kneževi tek u finalu poraženi od Pari Sen Žermena.

Otuda ni cena nije zahtevna. Milan je na ime obeštećenja prosledio Monaku u cugu 4.000.000 evra. Klub iz Monte Karla može da zaradi dodatnih 500.000 ako se aktiviraju određeni bonusi. Fode Balo Ture je u januaru proslavio 24. rođenda i za njega još ima vremena da se dokaže.


tagovi

MilanFode Balo Ture

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara