Kesi i Meite (©Reuters)
Kesi i Meite (©Reuters)

Milan i Kesi nastavljaju saradnju za 6.000.000 godišnje, Meite se ipak seli u Benfiku

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 12:16

Rosoneri ipak neće dovesti vezistu Torina koji je dogovorio transfer na Luž

Mesecima traje Milanova agonija sa novim ugovorima onih koji su izneli najveći teret prošle sezone. Na kraju su Rosoneri zbog neslaganja u visini plate ostali bez Đanluiđija Donarume i Hakana Čalhanoglua, ali je ostao Zlatan Ibrahimović. Njegovim stopama krenuće i Frank Kesi.

Vezista iz Obale Slonovače blizu je totalnog dogovora sa direktorskim tandemom Maldini-Masara oko novog ugovora vrednog blizu 6.000.000 evra godišnje! To je više nego duplo novca od onoga što je Kesi dobijao po slovu dosadašnje saradnje, što je zapravo 2.200.000 evropskih novčanica. Kesi jeste bio jedan od nosilaca Milanove igre u prošloj sezoni, pogotovo na sredini terena, povišica je svakako bila logična, ali teško da je neko mogao da očekuje baš da će se ovoliko novca naći na stolu. Podsetimo, Milan je tokom pregovora sa Kesijevim agentima išao najviše do sume od četiri miliona evra godišnje uz petogodišnji ugovor. Na kraju je Milan napravio veliki iskorak, pa se može reći kako su Kesijevi zastupnici odneli veliku pobedu u ovim razgovorima.

Izabrane vesti

Sreda, 16.00: (3,30) Kairat (3,00) Crvena zvezda (2,25)

Doduše, milanski dnevnik Gazeta delo Sport tvrdi da još ništa neće biti potpisano. Navodno u Kesijevom okruženju žele da sačekaju još malo i vide da li će na kraju stići poziv iz Premijer lige koji se mesecima čeka. U slučaju da se to ne dogodi, staviće paraf na novu saradnju s Rosonerima. Kesi bi s novom platom u Milanu stao u red najplaćenijih igrača. Kako bilo, sve ukazuje da će ostati na istoj adresi.

S druge strane, Milan izgleda ostaje bez Sualija Meitea. Po završetku prošle sezone pisalo se da je Milan spreman da aktivira opciju otkupa od 8.000.000 evra, ali se ništa konkretno nije desilo. Sada je vezista iz Torina nadomak transfera u Benfiku. Italijanski insajder Đanluka di Marcio javlja da su Benfika i Torino postigli dogovor za Meiteov transfer u vrednosti od 7.000.000 evra. Lekarski pregledi očekuju se u narednim danima, zatim i kompletiranje transfera.

U istom danu objavljeno je da su lekarski pregledi levog beka Fodea Balo Turea u Milanu na kraju ipak otkazani. Navodno, posle jučerašnjeg dogovora Rosonera sa Monakom o kupovini rezerve Teu Ernandezu za 4.000.000 evra i 500.000 u bonusima, dve strane vratile su se za pregovarački sto jer neki detalji još nisu dogovoreni. Tako da od transfera neće biti ništa verovatno još nekoliko dana. Tako da je danas novi igrač Milana postao samo Olivije Žiru.



tagovi

Sualio MeiteFrank Kesiletnji prelazni rok 2021MilanBenfikaTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara