Milan-IĆ vratio Inter ispod! Zlatan zlatanizovao, Ante proradio, Teo tutnjao, Hakan pakovao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 16:52

Rosoneri deklasirali Krotone

Prespavao je Inter dve noći na liderskoj poziciji, ali se Milan u brutalnom stilu vratio na lidersku poziciji.

Dočekali su Rosoneri napokon lakši reo rasporeda i raspucali se. Posle tesne pobede u Bolonji, danas je na San Siru stradao Krotone koji je deklasiran sa 4:0. Zlatan Ibrahimović i Ante Rebić su bili dvostruki strelci, a Hakan Čalhanoglu nastavio da pakuje. Još jednu sajnu partiju je pružio i Teo Ernandez.

Izabrane vesti

Milanov trener Stefano Pioli opet nije mogao da računa na sve nosioce igre, pa su pored komandanta odbrane Simona Kjera i Španca Braima Dijasa, izostali i roviti vezisti Isamel Benaser i Sandro Tonali. Ipak, ima Milan dovoljno raspoloženih igrača da reši Krotone...

Krenuli su Rosoneri ofanzivno, Kalabriji je zbog ofsajda poništen lep gol, a Leao je izblokiran od strane Golemića u dobroj šansi posle fenomenalnog prodora Tea Ernandeza od šesnaesterca do šesnaesterca. Potom je Leao upropastio odličnu akciju da bi Ibrahimović u 30. minutu došao do 500. gola u karijeri. Iskupio se Leao tom prilikom pošto je odigrao lep dupli pas za Ibru. U tri poteza su izbacili kompletnu odbranu Krotonea.

Kada je Zlatan pre godinu i kusur dana došao u Milan, glavna zamisao Maldinija i Bobana je bila da Šveđanin rešava ’male’ utakmice koje su bile Milanova rak rana i u kojima je ekipa prosipala previše bodova. Zlatan to radi savršeno.

Leao je na poetku drugog poluvremena promašio šansu i zamenio ga je Čalhanoglu koji je dugo bio odsutan zbog korona virusa, a dva minuta kasnije je Milan krunisao bolju igru drugim golom. Teo Ernandez je u svom stilu protutnjao levom stranom i servirao idealnu asistenciju na peterac, a Zlatan nije propustio takav poklon i došao je do 14. gola u Seriji A ove sezone izjednačivši se sa Lukakuom.

Iako se očekivalo da Rosoneri posle 2:0 spuste gas, zapravo su ga dodali i rasturili Krotone sa tri gola za šest minuta. U 68. minutu je Ante Rebić pogodio glavom nakon kornera Čalhanoglua, a isti tandem je bio na sceni minut kasnije za 4:0. Turčin je asistirao povratnom loptom, a Hrvat uhvatio volej i prvi put ove sezone postigao dva gola na meču čime je odgovorio na kritike da nije gol igrač i da je bolji u asistiranju. Čalhanoglu je prvi asistent lige sa devet uspešnih gol dodavanja.

Golemić je u Krotoneovom timu odigrao ceo meč, dok je Vulić zamenjen u 79. minutu. Milan je iskoristio zicer protiv fenjeraša, u narednom kolu ima još jedan protiv Specije, a onda opet ide težak raspored: Beograd, gradski derbi sa Interom, Zvezda na San Siru, pa gostovanje Romi. Zato je jedna ovakva partija veliko ohrabrenje za Rosonere koji su opet pokazali koliko su ofanzivno moćni kada mogu da računaju na većinu nosilaca igre.

Udineze je savladao Veronu 2:0 sa dva gola u finišu meča. Veteran Ljorente i zemljak Deulofeu su prvi put zaigrali u napadačkom tandemu Zebri, dok je na drugoj strani debitovao donedavni Udinezeov napadač Kevin Lazanja čiji odlazak je otvorio prostor za dolazak Ljorentea. Udineze nije računao na najboljeg igrača De Pola zbog kartona, a gostujući golman Silvestri je blistao u prvom poluvremenu. Trostruka izmena Ivana Jurića među kojima i ulazak mladog Ivana Ilića je razmrdala Veronu u drudom delu igre i uspostavio se balans na terenu. Međutim, u finišu je na scenu stupio brzonogi Deulofeu. Prvo je naterao do tada sjajnog Silvestrija na autogol, a onda ga prevario i udarcem sa 16 metara u 90. minutu.

SERIJA A – 21. KOLO

Petak

Fiorentina - Inter 0:2 (0:1)

/Barela 31, Perišić 52/

Subota

Atalanta – Torino 3:3 (3:2)

/Iličić 14, Gosens 19, Murijel 21 – Beloti 42, Bremer 45+1, Bonacoli 84/

Sasuolo – Specija 1:2 (1:1)

/Kaputo 25 – Erlić 39, Đasi 78/

Juventus - Roma 2:0 (2:0)

/Ronaldo 13, Ibanjez 69/

Đenova - Napoli 2:1 (2:0)

/Pandev 11, 26 - Politano 79/

Nedelja

Benevento - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Kaprari 55 - Keita 80/

Milan - Krotone 4:0 (1:0)

/Ibrahimović 30, 64, Rebić 68, 69/

Udineze - Verona 2:0 (0:0)

/Silvestri 83, Deulofeu 90/

18.00: (3,05) Parma (3,25) Bolonja (2,40)

20.45: (1,40) Lacio (4,50) Kaljari (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ante RebićZlatan IbrahimovićHakan ČalhanogluTeo Ernandez

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara