Milan igra fudbal iz snova: Dopieta Žirua za tri minuta, Leao sve uradio – Lacio ponižen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 22:48

Sjajna partija Rosonera za plasman u polufinale Kupa – 4:0

Kakav Milan, strašan Milan! Dok su gledali duel protiv Lacija u četvrtfinalu Kupa Italije, navijačima Rosonera išla je voda na usta, jer sve ih je asociralo na najslavnije dane sedmostrukog šampiona Evrope. Pobednički vetar, izazvan trijumfom u gradskom derbiju protiv Intera, oduvao je sa trave San Sira rimski Lacio, ove večeri smušenu četu Mauricija Sarija. Na kraju je bilo 4:0 za domaćina, uz konstataciju da je moglo da bude i više.

Očigledno je da je Stefano Pioli osetio krv kod glavnih konkurentata za domaće trofeje i da je spreman da ide do kraja. Pobeda Milana dobija na značaju ako se zna da su igrali bez startnih štopera, Kjara i Tomorija koji je u finišu zamenio Kalabriju. Međutim, Rosoneri su, posebno u prvom poluvremenu, odigrali na vrhunskom nivou. Odsustvo Zlatana Ibrahimovića, doprinelo da je Olivije Žiru nastavi sa terorom u svim takmičenjima, dok je Rafael Leao uz francuskog reprezentativca bio najbolji akter utakmice.

Izabrane vesti

Vrlo dobar tim izveo je na travu San Sira Mauricio Sari. Napad Nebeskoplavih predvodio je Ćiro Imobile, iza njega su delovali Sergej Milinković Savić, Zakanji, Anderson i Kataldi. Međutim, Lacio je u Milanu ugušen.


Ništa značajno nisu uradili gosti, osim jedne situacije u prvom poluvremenu kada je Ćiro Imobile pokušao da iznudi penal, posle jedne dubinske lopte. Lacio se gušio i pored solidnog poseda lopte, dok je Milan bio konkretan i direktan. Najviše zaslugom Rafaela Leaa i Olivija Žirua.

Domaćin je poveo posle školske akcije i prelepog pasa Romanjolija. Italijanski reprezentativac je u 24. minutu osetio kretanje Rafaela Leaa , uvideo da će izbeći ofsajd zamku i hiruški preciznom loptom ga spojio sa golom. Nije bilo teško Leau da dovede Rosonere u vođstvo.

Kad god bi Milan oduzeo loptu Laciu nastajala je panika u odbrani Rimljana. Katastrofalno su delovali Luis Felipe i Patrik, u velikim problemima je bio i Adam Marušić. Totalno udaljene linije Laciovog tima Rafael Leao je bušio kako je stigao. Primer prvi: stuštio se mladi Portugalac u 41. minutu ka golu Lacija i odigrao pravovremen pas ka Žiruu koji nije morao da pokazuje klasu kao u nedavnom gradskom derbiju. Rutinski je pogodio...

Ali je poput Leaa i Olivije Žiru bio neuhvatljiv za odbranu Lacija. Uspeo je da dođe do dopiete za tri minuta, ovog puta na asistenciju Tea Ernandeza.

Nešto mirniji ritam videli smo u nastavku. Odlučio se Stefano Pioli da šansu ukaže Tomoriju, Benaseru, Rebiću, Salemakersu i mladom Maldiniju. Doskorašnji član Crvene zvezde Marko Lazetić ostao je na klupi za rezerve.

I pored spuštanja ritm, Milan je došao do još jednog gola, preko Kesija. Za totalni debakl Lacija.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Inter - Roma 2:0 (1:0)

/Džeko 1, Sančez 68/

Sreda

Milan - Lacio 4:0 (3:0)

/Leao 21, Žiru 41 i 45, Kesi 82/

Četvrtak

18.00: (1,80) Atalanta (3,60) Fjorentina (4,60)

21.00: (1,47) Juventus (4,40) Sasuolo (7,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Olivije ŽiruRafael LeaoSergej Milinković SavićAlesio RomanjoliMauricio SariStefano Pioli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara