Ospina i Ibrahimović (Reuters)
Ospina i Ibrahimović (Reuters)

Milan loš, Napoli nešto bolji, Inter ne treba da brine za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.12.21. | 22:45

Oba tima sada kasne četiri boda za liderom

Do pre mesec dana je delovalo da bi njihov okršaj mogao da bude jedna od prelomnih tačaka u trci za skudeto, ali večerašnji derbi Milana i Napolija je doneo sliku da nijedan od ova dva tima nema kvalitet da parira Interu u trci za titulu. Oba su u ogromnom padu forme i mnogo slabije igraju u odnosu na početak sezone.

Rosoneri su odigrali užasno večeras, Napoli nešto bolje i to mu je bilo dovoljno da na San Siru trijumfuje sa minimalnih 1:0 i prekine trend loših rezultata. Ovaj ishod najviše odgovara šampionu Interu koji je sada četiri boda ispred večerašnjih rivala. I ima lakši raspored u narednim kolima…

Izabrane vesti

Po navici, Milanov trener Pioli nije mogao da računa na nekoliko povređenih igrača. Zbog povreda su izostali Leao, Rebić, Kalabrija, Kjer, a zbog prehlade Teo Ernandez. I gosti su bili žestoko oslabljeni. Izostali su nosioci igre Osimen, Kulibali, Insinje, Ruiz… Prilično osakaćen derbi.

Početak je obećavao da ćemo videti zanimljiv meč jer je Napoli poveo posle kornera u petom minutu. Makedonac Elmas je sjajno skočio na prvoj stativi pored Tonalija i Ibrahimovića i golman Menjan je bio nemoćan.

Od tada se skoro ništa nije dešavalo do odlaska na poluvreme. Milan je bio užasno pasivan i bez prave prilike osim jednog solidnog šuta Florencija sa distance. Napoli je na sličan način zapretio preko Lozana i to je bilo sve u prvom poluvremenu. Jako loša predstava oba tima, s tim što je Napolitancima rezultat odgovarao pa su imali opravdanje.

Drugo poluvreme je donelo više varnica i postajalo je zanimljivije kako je vreme odmicalo i kako je domaćin sve više napadao. Prvo je Ibrahimović zagrejao dlanove Ospini, a onda Tomori fantastičnim klizećim osujetio Petanju u sjajnoj šansi. Milanov Englez je ubrzo imao još jednu fenomenalnu intervenciju ispred Lozana.

Probao je Pioli izmenama i umesto Krunića i Dijaza uveo Žirua i Salemakersa što je donekle pokrenulo ekipu. Mesijas je imao opasan pokušaj, potom je Žiru zapretio glavom. U poslednjih desetak minuta je Milan pokušao opsadu ali su Napolitanci dobro odolevali.

Mreža Ospine se zatresla u 89. minutu. Kesi je posle karambola u šesnaestercu Napolija pogodio za 1:1 i proslavio gol, da bi ga potom VAR poništio. Sudija je procenio da se Žiru sa zemlje aktivirao u ofsajd poziciji. Istina, Francuz jeste bio u ofsajdu kada je odigrao i koliko god bilo čudno, sudija je doneo dobru odluku.

Posle toga su Rosoneri i definitivno kapitulirali i Napoli je odneo tri boda sa kojim ostaje u trci za skudeto. Stefano Piolu ni u 1. pokušaju nije uspeo da savlada Lučana Spaletija.

S obzirom u kakvom je padu forme Milan, kako Napoli igra u poslednje vreme i koji mu sve igrači fale, čini se da Inter ne treba da brine i da će povećati prednost u narednim mečevima.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Lacio - Đenova 3:1 (1:0)

/Pedro 36, Ačerbi 75, Zakanji 81 - Melegoni 86/

Salernitana - Inter 0:5 (0:2)

/Perišić 11, Damfris 33, Sančez 52, Martinez 77, Galjardini 87/

Subota

Atalanta - Roma 1:4 (1:2)

/Murijel 45+1 - Abraham 1, 82, Zaniolo 27, Smoling 72/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:1)

/Morata 6, Kvadrado 69/

Kaljari – Udineze 0:4 (0:2)

/Makengo 4, Deulofeu 45, 70, Molina 50/

Nedelja

Fjorentina - Sasuolo 2:2 (0:2)

/Vlahović 51, Toreira 61 - Samaka 32, Fratezi 37/

Specija - Empoli 1:1 (0:0)

/Markica 50 autogol - Nikolau 71 autogol/

Sampdorija - Venecija 1:1 (1:0)

/Gabijadini 1 - Anri 87/

Torino - Verona 1:0 (1:0)

/Pobega 35/

Milan - Napoli 0:1 (0:1)

/Elmas 5/



tagovi

Eljif Elmas

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara