Milan Mandarić u Kragujevcu, zainteresovan za Radnički

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 12:07

Srpski biznismen prati superligaša sa Čika Dače

Radnički je na Čika Dači doživeo ubedljiv poraz od Novog Pazara (0:4), a sve to je sa tribina ispratilo i dobro poznato ime srpskog i evropskog fudbala Milan Mandarić, saznaje Mozzart Sport.

Srpski biznismen iz SAD je već decenijama u fudbalu, bio je vlasnik brojnih klubova i sada je zainteresovan da uđe u kragujevačkog superligaša. U kojem obliku i na koji način bi se to desilo, ostaje da se precizira u daljim razgovorima. Za sada je Mandarić pokazao interesovanje za Radnički i danas je uživo prvi put posmatrao meč u društvu aktuelnih direktora šumadijskog kluba Slavka Perovića i Igora Konatara sa kojima je već neko vreme u kontaktu.

Izabrane vesti

Mandarić je već skoro pola veka u fudbalu kao vlasnik klubova. Počeo je sa američkim klubovima, a potom bio vlasnik ili imao udeo u belgijskim Standardu i Šarlroi, francuskoj Nici, da bi krajem veka kupio Portsmut koji je doveo od Premijer lige. Potom je bio vlasnik Lestera, Šefild Venzedeja, a poslednji klub mu je bila slovenačka Olimpija. Ljubljanski klub je napustio prošle godine i od tada se spekuliše gde će nastaviti da ulaže. Šuškalo se o slovenačkoj Gorici, ali je izgleda rešio da konačno proba i u Srbiji.

Ranije se pominjao kao mogući investititor u Crvenoj zvezdi i Vojvodini ali ipak nije želeo da ulazi u to. Sada je interesovanje pokazao sa Radnički koji u poslednje vreme beleži rezultate iznad očekivanja. Kragujevački klub po budžetu ne spada u jače u Srbiji ali je prošlu sezonu završio u plej-ofu, igrao dobar fudbal, a i ove mu ide dobro nakon slabijeg početka. Šumadinci su na poslednjih pet mečeva u ligi pobedili četiri puta, plasirali su se i u osminu finala Kupa Srbije, razvijaju i mlade igrače i teško da se od njih može više očekivati od ovoga što pružaju na svim poljima.

Najavljena izgradnja novog stadiona u Kragujevcu uz eventualni dolazak Mandarića kao investitora bi mogli da predstavljaju novu eru u šumadijskom fudbalu i da vrate Radnički na evropsku mapu.



tagovi

Radnički KragujevacMilan Mandarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara