Milan Mirosavljev (©Starsport)
Milan Mirosavljev (©Starsport)

Milan Mirosavljev: Potcenili su Mladost, a mi hoćemo da se nadigravamo sa svakim

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.07.22. | 14:11

Strelac i asistent u pobedi u Surdulici zadovoljan posle debija Novosađana u Mozzart Bet Superligi

Radnik u borbi za plej-of, Mladost među glavnim kandidatima za ispadanje. Tako se mislilo pred prvo kolo Mozzart Bet Superlige, ali je direktan okršaj ovih timova ponudio i drugačiji ugao. Novosađani su na debiju u elitnom rangu takmičenja usred Surdulice slavili sa 2:1 i pokazali da se nikome neće skloniti s puta. Junak pobede Milan Mirosavljev zadovoljan je onime što je njegova nova ekipa prikazala.

Izabrane vesti

Malo su nas potcenili, verovatno zato što smo bili prvoligaši do sada“, iskren je Mirosavljev na početku razgovora za Mozzart Sport.

A mi smo u utakmicu ušli muški, krenuli odmah s napadačkom igrom i kao plod je stigao gol već u 15. minutu. Posle smo nastavili u istom ritmu, mogli smo do poluvremena da dupliramo prednost posle šanse Nikole Popovića. Na pauzi smo se dogovorili da nastavimo po starom, odmah postigli taj gol i priveli utakmicu kraju“, smireno nastavlja.

Ta napadačka igra nije nešto što se po pravilu očekuje od debitanta u Mozzart Bet Superligi, ali ko je ranije pratio rad Branka Žigića u novosadskom Proleteru zna da on insistira na takvom stilu.

Ja već duže radim s Žigićem, tačnije dugo smo radili u Proleteru. On prosto gaji taj napadački fudbal, za gol više i mi smo tako radili tokom celih priprema. Želja nam je da se nadmećemo sa svima“.

Protiv Radnika su to i učinili. I zaista je sve moglo da bude završeno već na poluvremenu, ali je pogodio samo Mirosavljev, i to posle vrlo lepe akcije, iako nije imao previše vremena da se navikne na nove saigrače. U nastavku je dodao i asistenciju i izborio mesto u timu kola Mozzart Bet Superlige.

Da, priključio sam se na pola priprema, ali sam se brzo uklopio, jer su momci zaista sjajni i kao ljudi i kao igrači. Ova igra je stigla kao nagrada. Veoma lepa asistencija Dimitrova, spojio me sa golom i jedan na jedan situacijom sa protivničkim golmanom, jeste bilo malo iskosa, ali uspeo sam da loptu sprovedem u metu“.

Mladost je dakle krenula pobedom, a dokle može tako?

Rano je još, tek je prvo kolo. Prvi cilj je i dalje optanak, a ako se ukaže šansa, što da ne taj plej-of, pa i Evropa ako se bude moglo? Ništa nije nemoguće! Tim kao tim mi se sviđa, dosta igrača poznajem od ranije. Vrhunski profesionalci, dobri momci. Malo smo u deficitu sa treninztima, nismo dugo zajedno. Tu su igrači koji su poznati: Maksimović, Kovačević, Dimitrov... Plus par mladih iz Crvene zvezde, koji imaju strašan potencijal“, optimista je Mirosavljev, koji se u srpski fudbal vratio posle avantura u Kazhstanu, Letoniji i Albaniji.

I dopada mu se ono što vidi.

Liga je mnogo kvalitetnija nego ranije, dosta se uložilo. U odnosu na druge zemlje u kojima sam igrao, a dobro je to iskustvo, svako treba da ga prođe, da se ’namaže’ kao igrač, ipak je ovde fudbal dosta bolji. Ima kvaliteta, iako nekad ne želimo da vidimo“, završava Mirosavljev.



tagovi

Milan Mirosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara