Noa Okafor u duelu protiv Milana (Reuters)
Noa Okafor u duelu protiv Milana (Reuters)

Milan napokon završio špica! Stiže Švajcarac iz Salcburga koji ih je jesenas izluđivao

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.07.23. | 12:46

Austrijancima između 13.000.000 i 15.000.000 evra

Milan je završio i šesto letnje pojačanje i napokon rešio pitanje centarfora koje je mesecima stajalo otvoreno.

Na San Siro štiže švajcarski napadač Noa Okafor iz Red Bul Salcburga pošto je danas sve dogovoreno sa klubom iz Mocartovog grada. Okafor će danas doleteti u Milano, sutra obaviti lekarske preglede i potpis ugovora, a posle toga će se priključiti ekipi na američkoj turneji.

Izabrane vesti

Mesecima je Milan razmatrao razne opcije za špica. Želje prethodne uprave na čelu sa Paolom Maldinijem su bile iskusni Roberto Firmino i mladi Folarin Balogun. Prvog nisu želeli američki vlasnici, drugi je bio preskup posle golgeterske eksplozije na pozajmici iz Arsenala u Remsu.

Potom je Maldini otišao, a transfer politiku preuzeli drugi ljudi. I počeo je Milan na raznim stranama da opipava puls. Rosoneri su želeli Alvara Moratu iz Atletika, Đanluku Skamaku iz Vest Hema i Mehdija Taremija iz Porta ali su svi bili preskupi. Izbor je tako pao na Okafora.

Švajcarac nigerijskog porekla je zapao za oko Milanovim čelnicima jesenas kada su se dva kluba sastala u Ligi šampiona. U prvom kolu grupne faze, Salcburg je dočekao Rosonere, a meč je zavšen 1:1. Strelac gola za domaće je bio upravo Okafor koji je ceo meč izluđivao Milanovog deanzivca Pjera Kalulua. Od tada je Salcburgov špic bio na radaru Milana.

Iako se na početku prelaznog roka spekulisalo da Red Bul za Okafora traži 30.000.000 evra transfer je na kraju završen za duplo manje para. Milan će Salcburgu isplatiti između 13.000.000 i 15.000.000 evra sa uključenim bonusima na ime obeštećenja. Pregovori su ubrzani poslednjih dana kada je za Okafora ozbiljan ineters pokazao i Juventus.

Švajcarac je ponikao u Bazelu iz kojeg je u januar 2020. kao 20-ogodišnjak prešao u Salcburg za 11.200.000 evra i postao najskuplje pojačanje u istoriji austrijskog kluba. Odigrao je dobro do kraja sezone ali je već u narednoj sezoni imao mnogo problema sa povredama i dao je samo šest golova na 29 mečeva u svim takmičenjima. U prethodne dve sezone se ustalio u napadu austrijskog tima i imao dvocifrene golgeterske učinke.

U Milanu će zameniti Zlatana Ibrahimovića i boriće sa sa veteranom Olivijeom Žiruom za mesto startnog centarfora. Okafor će biti šesto letnje pojačanje Milana koji je sa njegovim transferom došao do skoro 70.000.000 evra potrošenih na pojačanja u ovom prelaznom roku. Pre su za po 20.000.000 evra od Čelsija kupljeni Ruben Loftus Čik i Kristijan Pulišić, za 19.000.000 evra Alkmarov vezista Tidžani Rejndersa, dok su kao slobodni igrači došli mlado krilo Luka Romero iz Lacija i rezervni golman Marko Sportijelo iz Atalante.

Očekuje se da se Milan sada maksimalno posveti dovođenju desnog krila, a već nedeljama se vode pregovori sa Viljarealom oko Samjuela Čukvuezea. Milan ima dogovor sa brzonogim Nigerijcem a smanjena je i distanca u pregovorima sa španskim klubom koji traži 30.000.000 evra. Rosoneri za sada nude 28.000.000 evra sa uključenim bonusima.


tagovi

Red Bul SalcburgLetnji prelazni rok 2023Noa Okafor

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara