Milan odustao od dovođenja devetke - Jović ima 150 dana da obezbedi novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 12:58

Zahvaljujući kvalitetnim parijama napadača Milan je skinuo prefiks 'hitno' sa traženja napadača, već se okrenuo jačanju štoperske pozicije

Luka Jović ima oko 150 dana da ubedi upravu Milana da zaslužuje produžetak novog ugovora, a prema viđenom na treninzima vredno radi da obezbedi ostanak na San Siru, tvrdi Gazeta delo Sport.

Ugledni milanski sportski list navodi da su navijači Milana gotovo molili urpravu kluba da investira u angažovanje novoig napadača, među njima je vladalo uzbuđenje zbog navodnih kontakata sa Benjaminom Šeškom, Džošuom Zirkzeom i Džonatanom Dejvidom, ali je na kraju odlučeno da se odustane od angažovanja špica. Situaciju navodno može da promeni samo ako se na tržištu ukaže povoljna situacija za dovođenje devetke.

Izabrane vesti

Gazeta piše da u Milanelu, međutim, postoji devetka prerušena u broj 15, a koja uveliko radi na obezbeđivanju budućnosti u klubu. Napominje se da je Luka Jović u prvih nekoliko meseci bio veliko razočaranje, ali su se stvari promenile u decembru i početkom januara. Postizao je golove protiv Frozinona, Atalante, Salernitane i Kaljarija, postavši više nego kredibilna alternativa Olivijea Žirua.

Zahvaljujući Joviću Milan je skinuo akcenat 'hitno' sa traženja napadača, već se okrenuo jačanju štoperske pozicije. Ukratko - Jović ima 150 dana da zaradi ugovor i za sledeću sezonu.

Gazeta za kraj piše da u ovom trenutku nije poznato kako će izgledati Milanov napad u sezoni 2024/2025, jer je Žiru u iskušenju da pređe u MLS, iako se radi na produžetku sardanje sa Rosonerima. Ipak, ostaje mogućnost da obojica ostanu u klubu, a da stigne i novi golgeter za narednu sezonu.

Luka Jović se bori za novi ugovor, ali i za mesto među putnicima za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a novu šansu da se dokaže mogao bi da dobije već u subotu protiv Udinezea, s obzirom da se Žiru ovih dana muči sa gripom.

Bivši napadač Crvene zvezde, Ajntrahta i Real Madrida, stigao je u Milan 1. septembra nakon raskida saradnje sa Fjorentinom, ali nije bio u idealnoj fizičkoj, niti u pravoj golgeterskoj formi. Situacija se popravljala iz nedelje u nedelju, pa Jović sa mnogo više samopouzdanja dočekuje finiš sezone. Sa Milanom ima ugovor do 30. juna ove godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.


tagovi

Luka JovićOlivije Žiru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara