Matija Popović (MN press)
Matija Popović (MN press)

Milan odustao od Matije Popovića, menadžeri tražili previše para i ponašali se neprofesionalno

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 21:02

Sada je Juventus u igri za dovođenje Srbina

Kada je juče Matija Popović sleteo na milanski aerodrom Malpensa, cela italijanska javnost je verovala da uskoro sledi potpis ugovora sa Milanom koji ga je jurio mesecima.

Ipak, epilog cele priče je da je Milan večeras odustao od dovođenja talentovanog srpskog ofanzivca koji je pre dva dana napunio 18 godina.

Izabrane vesti

Popović je od 1. januara slobodan igrač otkako mu je istekao ugovor u Partizanu i slobodan je u izboru nove sredine. Za takav scenario su mesecima unazad znali širom Evrope i najveće interesovanje za njega su pokazivali Milan, Mančester Siti i Borusija Dortmund. Rosoneri su bili najuporniji i ušli su u konkretne pregovore sa Popovićevim zastupnicima. Milan je zbog Popovića bio spreman da žrtvuje i jedino preostalo mesto za registraciju igrača van EU čime mu je jasno stavio do znanja koliko ga želi.

Ali od juče su pregovori počeli da se komplikuju. Dolazak Popovića u Milano nije organizovao klub, niti ga je na aerodromu sačekao neko od zvaničnika. To je bio prvi kiks koji su napravili zastupnici mladog Srbina koji su bez znanja kluba doveli igrača u Milano.

Uprkos iznenađenju zbog dolaska igrača u Milano, predstavnici Rosonera su juče i danas nastavili pregovore sa Popovićevim zastupnicima ali su večeras i definitivno odustali od transfera. Pored neprofesionalnog ponašanja agenata i samoinicijativnog dolaska, Milan nije pristao na visoku menadžersku proviziju koji su tražili za potpis ugovora do leta 2028. godine. Milan se poneo kao u slučaju Medhija Taremija prošlog leta čiji agenti su zbog visoke provizije stopirali ceo posao.

Namkon što je Milan odustao, Popovićevi agenti su počeli pregovore sa Juventusovim direktorima Đuntolijem i Manom. Juventus takođe ima slobodno mesto za igrača bez pasoša EU i slede pregovori oko finansijskih uslova i provizija.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Matija Popović

Obaveštavaj me

Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara