Milan predstavio Marka Lazetića, prvog igrača iz Srbije u svojoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 15:40

Paraf pao nekoliko dana posle punoletstva mladog napadača...

Ako je neka dilema i postojala više je nema - Marko Lazetić (18) novi je fudbaler Milana! Rosoneri su tako po prvi put u svojoj bogatoj istoriji doveli igrača rođenog i poniklog u Srbiji.

Kao što smo pisali prethodnih dana Crvena zvezda će veoma lepo zaraditi na ovom transferu imajući u vidu da je snažni napadač odigrao svega 17 utakmica u srpskom elitnom rangu (ukupno 404 minuta), odnosno da je u svega dva navrata bio starter i postigao jedan pogodak.

Izabrane vesti

Podsetimo, fiksni deo obeštećenja iznosi 4.000.000 evra, kroz bonuse bi u kasu kluba iz Ljutice Bogdana trebalo da se slije još 1.000.000 evra, a od iduće prodaje srpski prvak bi mogao da inkasira deset odsto od profita sedmostrukog šampiona Evrope. Na ovom su detalju čelnici Crvene zvezde posebno insistirali, čak po cenu nižeg fiksnog dela, jer veruju da bi Lazetić mogao da eksplodira i dostigne cenu Luke Jovića ili Dušana Vlahovića. U tom slučaju Beograđani bi značajno profitirali.

Marko Lazetić u Milanu će nositi broj 22, po jednom od svojih omiljenih igrača iz detinjstva - Brazilcu Kaki.

“Ako je klub reagovao i želi da ga angažuje, znači da se radi o talentovanom igraču“, kazao je pre dva dana trener Milana Stefano Pioli.

Italijanski mediji bili su puni hvalospeva na račun mladog centarfora prethodnih dana. O njegovim kvalietima u tamošnjoj štampi posebno pohvalno izrazio se Darko Kovačević, nekadašnji napadač Juventusa.

„Da li je Lazetić novi Vlahović? Pre bih ga uporedio sa Zlatanom Ibrahimovićem. Znam da je to teško poređenje, ali po svim karakteristikama me više podseća na Zlatana. Visok je, veoma okretan i gledajući tehniku i talenat sposoban da uradi velike stvari. Naravno, reč je o momku koji ima 18 godina i rano je reći da li će dostići određeni nivo. Ali nešto vam govori činjenica da se Milan fokusirao na njega. Lazetić ima materijal za vrhunskog napadača. Znao sam da će završiti u velikom klubu, bilo je samo pitanje vremena".

Uskoro na našem portalu čitajte detaljnu INSIDE priču o jednom od najvećih izlaznih transfera Crvene zvezde u ovom veku.


tagovi

Marko LazetićZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara