Miloš Kerkez (twitter©AZAlkmaar(
Miloš Kerkez (twitter©AZAlkmaar(

Milan prodao beka iz Vrbasa za 2.000.000 evra: Navijači zameraju na puštanju talenata

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 23:25

Rosoneri pre godinu dana doveli Miloša Kerkeza za 200.000 evra, a sada udesetostručili uloženi novac

Milan na levoj strani ima jednog od najboljih bekova Evrope Tea Ernandeza, a iako mu alternativa u vidu Fode Balo Turea nije baš idealna, nije bilo prostora za mladića srpskog porekla Miloša Kerkeza da debituje na San Siru. Iz tog razloga ove zime usledio je logičan rastanak, ali je mnoge iznenadilo što su Rosonera odlučili da prodaju, a ne da puste na pozajmicu talentovanog mađarskog defanzivca.

Danas je Kerkez stavio autogram na višegodišnji ugovor sa AZ Alkmarom koji važi do 2026, a da li je Milan pogrešio pokazaće isključivo momak rođen u Vrbasu, igrama u dresu holandskog kluba. Rosoneri jesu finansijski profitirali - pre tačno godinu dana doveli su ga iz Đera za 200.000 evra, a sada prodali za desetostruko veću sumu koju bi mogli da uvećaju kroz potencijalne bonuse.

Izabrane vesti

Ovaj potez uprave naišao je na neodobravanje navijača koji klupskoj vrhuški zameraju što stavlja fokus na veterane poput Olivijea Žirua i Zlatana Ibrahimovića, dok talentovane fudbalere prodaje za sitan novac.

Milan je na putu da blindira Tea Ernandeza do 2026. godine i jasno je ko se preplatio na mesto startnog levog beka još beka na još maltene pola decenije, ali činjenica je da su Rosoneri ipak mogli da ostave nešto prostora da bace u vatru U-21 reprezentativca Mađarske. Bez obzira što mu je samo 18 godina, Kerkez vež ima pet nastupa za omladince, a upravo su ga na mečevima državnog tima prošlog oktobra i novembra mahom pratili skauti kluba čiji je dres danas obukao.

U AZ-u bi trebalo da bude alternativa kapitenu Ovenu Vijndalu, a holandski mediji pišu i da bi u godinama koje dolaze mogao da bude naslednik momka kojeg, imajući u vidu talenat za nameštanje golova (sedam asistencija na 18 mečeva u Erediviziji) čeka prelazak u veći klub.

"Miloš je mlad i vidimo dosta potencijala u njemu. Dobiće vremena da se prilagodi kako bi postao standardni član AZ-a u budućnosti", rekao je direktor fudbalskih operacija AZ-a Maks Huberts.

A teško da ima plodnijeg tla za razvoj talentovanih fudbalera nego što je slučaj u Erediviziji.


tagovi

AZ AlkmarMilanac milanMiloš KerkezZimski prelazni rok 2022Transferi uživo

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara