Gustav Isaksen u duelu protiv Crvene zvezde (Reuters)
Gustav Isaksen u duelu protiv Crvene zvezde (Reuters)

Milan razmišlja o budućnosti: Želje su Mitjilandov ubica Lacija i špic Salcburga

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 19:56

Gustav Isaksen i Noa Okafor na radaru Rosonera za naredne prelazne rokove

Sa poprilično limitriam resursima Milan je ovog leta delovao na fudbalskoj pijaci i uspeo je da šampionski tim pojača dovoljno da da sebi za pravo da razmišlja o odbrani titule u Seriji A, odnosno nokaut fazi Lige šampiona. Ali ne bi sportski sektor Rosonera u sastavu Maldini - Masara poslednjih godina doveo na San Siro toliko neafirmisanih pojačanja koja su se ispostavila kao pogoci da pomenuti dvojac ne razmišlja unapred. To je Milan već odredio nekoliko meta za predstojeće prelazne rokove.

Rosoneri su letos izvisili za Rafaela Onjediku. Defanzivnog vezistu za kojeg nisu hteli da izdvoje preko 6.000.000 evra, za 10.000.000 je kupio Klub Briž, ali bi italijanski velikan ponovo da okuša sreću u Mitjilandu. Kako tvrdi Đanluka Di Marcio, ovoga puta meta je desno krilo Gustav Isaksen koji je sinoć u utakmici 2. kola Lige Evrope bio jedan od najzaslužnijih što je danski predstavnik ponizio Lacio sa 5:1.

Izabrane vesti

Mladi ofanzivac je iznudio dva penala i postigao jedan gol, baš nakon što njegov saigrač Evander nije uspeo da realizuje udarac sa bele tačke. Bio je Isaksen standardan i u prošlogodišnjoj grupnoj fazi evropske B produkcije, susreli su se sa njim i fudbaleri Crvene zvezde, dok je 21-godišnjak tresao mreže Ludogoreca i Brage.

Milan u perspektivi razmišlja o jačanju desnog krila budući da je na papiru to jedna od tanjih pozicija u taboru Rosonera sa Brazilcem Žuniorom Mesijasom i Aleksisom Salemakersom, bez obzira na dva gola Belgijanca u Ligi šampiona. Međutim, na zimu, ili leta 2023. godine, gigant sa San Sira mogao bi da ima konkurenciju u vidu Fiorentine, ali i iz Premijer lige.

"Već smo odbili ponudu od 15.000.000 iz Premijer lige na zatvaranju prelaznog roka. To smo uradili zato što Isaksen vredi mnogo više", rekao je sportski direktor Mitjilanda Svend Gravesen.

Tu nije kraj Milanovim željama. Calciomercato javlja da Rosoneri prate špica Salcburga Nou Okafora koji im je zatresao mrežu u Mocartovom gradu. Pozicija centarfora takođe spada u deficitarne u Milanu, naročito zbog toga što će za godinu dana Olivije Žiru imati blizu 37 godina, Zlatan Ibrahimović blizu 42, dok novopridošli Divok Origi nije igrač vrhunskog kvaliteta.

Okaforova vrednost se prema Transfermarktu procenjuje na 18.000.000 evra, a ne treba zaboraviti da momku sa švajcarskim pasošem ugovor ističe 2024. godine. Dakle, narednog leta ući će u poslednjih 12 meseci ugovora.


tagovi

MidtjilandNoa OkaforGustav Isaksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara