Andre Frank Zambo Angiza i Fikajo Tomori (Reuters)
Andre Frank Zambo Angiza i Fikajo Tomori (Reuters)

Milan se ispromašivao, cinični Napoli se opet častio na San Siru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 22:50

Napolitanci iskoristili šanse, Rosoneri nisu bolju igru

Okršaj između dva tima koji igraju najbolji fudbal u Seriji A nije baš ponudio spektakularan fudbal ali jeste pravi derbi dostojan dva kandidata za Skudeto u kojem su se greške skupo plaćale.

Prošle sezone Milan je do titule došao najviše zahvaljujući dobrim igrama i rezultatima u derbi mečevima. Samo jedan derbi je izgubio Piolijev tim. Od Napolija na San Siru. A večeras su Napolitanci opet savladali Milan na njegovom terenu, slavili 2:1, naneli mu prvi poraz u sezoni, zadržali oreol nepobedivosti i prvo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Treći put zaredom su Napolitanci slavili na San Siru. Definitivno ne leže Milanu koji je poslednju domaću prvenstvenu pobedu nad njima zabeležio davne 2014. godine. A i večeras ima za čim da žali...

Milan je po igri i šansama večeras bio bolji tim. I nije zaslužio da izgubi. Ali Napoli je pokazao cinizam koji ranijih sezona nije imao. Da iskoristi šanse koje mu se pruže i da iskoristi određene kvalitete određenih igrača. Znali su u Milanu vrlo dobro da ne smeju dopustiti Hviči Kvaracheliji da dribla po šesnaestercu. Znali su i da je Čolito Simeone momak sa opasnom skok igrom i osećajem za gol. Ali to nisu sprečili... Napoli je te šanse iskoristio i uz dozu sreće u odbrani odneo ceo plen sa San Sira.

Oba tima su u derbi ušla bez poraza u sezoni ali i bez dvojice najboljih igrača, Milanov Rafael Leao je bio suspendovan a Napolijev Viktor Osimen povređen. Pioli je izostanak Portugalca nadoknadio iznenađujućim pomeranjem oporavljenog Radeta Krunića u nešto ofanzivniju poziciju dok je najveće pojačanje Šarle De Ketelare igrao „desetku“ iza najisturenijeg Žirua. Iskusni Kjer je dobio prednost u štoperskom paru sa Tomorijem u odnosu na Kalulua. Sa druge strane, Napolitanci su zaigrali sa Raspadorijem kao „lažnom devetkom“, a ostalo je manje više bilo očekivano...

Milan je bolje otvorio meč, igrao tečnije i napadao konkretnije pa je već posle 15 minuta imao prvu veliku šansu. Iz presinga su došli do lopte i kontre. Krunić je fenomenalnim pasom pronašao Žirua koji je sa penala dobro šutirao ali je Meret vrhovima prstiju skrenuo loptu u prečku i spasao gol.

Sve što je Napoli imao su bili solo prodori Hviče Kvarachelije koji je u prvom poluvremenu iznudio žute kartone Kjera i Kalabrije pa je Pioli na poluvremenu morao da menja obojicu. I ni to mu nije pomoglo...

Imao je Milan posle pola sata još dobrih prilika. Kao naprimer kada je Žiru skinuo loptu sa voleja Kalabriji ili kada je Krunić odlično tukao glavom ali je opet Meret sjajnom odbranom spasao goste.

Ušao je Dest na poluvremenu umesto Kalabrije da zaustavi Kvaracheliju ali ni on nije uspeo. Izdriblao ga je Gruzin i naterao ga da napravi naivan penal koji je Politano provukao ispod ruke Menjanu za vođstvo.

Probao je Pioli ulascima Dijaza i Mesijasa da razmrda ekipu i ubrzo stigao do željenog rezultata. Standradna Milanova akcija... Teo Ernandez je protutnjao levom stranom i poslao idealnu povratnu za zemljaka Žirua koji ovog puta ne greši.

I kada je Milan dodao gas i krenuo ka totalnom preokretu, usledio je hladan tuš. Mario Rui je idealno centirao, a Simeone pobegao Tomoriju i postigao prelep gol glavom.

Najbolju priliku da spasi Milan poraza je imao Pjer Kalulu u 87. minutu ali je iz sjajne pozicije pogodio prečku...

SERIJA A – 7. KOLO

Petak

Salernitana - Leče 1:2 (0:1)

/Gonzales ag 55 - Sisej 43, Strefeca 83/

Subota

Bolonja - Empoli 0:1 (0:0)

/Bandineli 75/

Specija - Sampdorija 2:1 (1:1)

/Muriljo 12, Enzola 72 - Sabiri 11/

Torino - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Alvarez 90+3/

Nedelja

Udineze - Inter 3:1 (1:1)

/Škrinijar 22ag, Bijol 84, Arslan 90+3 - Barela 5/

Kremoneze - Lacio 0:4 (0:3)

/Imobile 7, 21 penal, Milinković Savič 45+2, Pedro 79/

Fiorentina - Verona 2:0 (1:0)

/Ikone 13, Gonzales 90/

Monca - Juventus 1:0 (0:0)

/Gjutkjer 74/

Roma - Atalanta 0:1 (0:1)

/Skalvini 35/

Milan - Napoli 1:2 (0:0)

/Žiru 69 - Politano 55 penal, Simeone 78/



tagovi

Olivije ŽiruHviča KvarachelijaĐovani Simeone

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara