Hakim Zijeh (Foto: AFP)
Hakim Zijeh (Foto: AFP)

Milan se ponovo setio Zijeha: Čelsi bi ga pustio, ali bi problem mogla da bude plata

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 03:07

Marokanac želi da napusti Stamford Bridž i otvoren za selidbu na San Siro

Milan već nekoliko godina unazad ima problema na poziciji desnog krila. Još od sezone 2018/19 kada je Suso bio izvorna snaga Rosonera, milanski tim ne uspeva da pronađe trajno rešenje na pomenutoj poziciji. Aleksis Salemakers i Žunior Mesijas "odrađivali" su posao u šampionskoj sezoni, ali su brojke izostale (ukupno šest golova i pet asistencija njih dvojice u Seriji A) i desni bok označen je kao nasjlabija karika prvaka Italije.

Istu poziciju će Paolo Maldini i Frederik Masara ovog leta pokušati da pojačaju, ali im zbog manjka finansijskih sredstava u kasi ne ide najbolje i ponovo će morati da se dovijaju. Zbog toga su se još jednom setili – Hakima Zijeha. Marokanski kreativac je u prošlosti takođe bio želja sporskog sektora Milana, ali iz više razloga, prvenstveno zbog toga što nije mogao da finansijski parira drugim timovima, morao da se pomiri sa tim da neće dovesti bivšeg fudbalera Ajaks.

Izabrane vesti

Sada se situacija donekle promenila. Nezadovoljan minutažom na Stamford Bridžu, Zijeh ovog leta želi da potraži novi klub i stoga je otvoren za prelazak na San Siro, baš kao što je Čelsi voljan da ga pusti, razočaran njegovim partijama. Problem bi, međutim, mogla da bude plata 29-godišnjeg fudbalera koja na Stamford Bridžu iznosi oko 6.000.000 evra godišnje i uprava Milana već je stupila u pregovore sa Zijehovim agentima kako bi pronašla rešenje, piše Đanluka di Marcio.

Biće, naravno, potrebno dogovoriti se sa Čelsijem, mada bi olakšavajuća okolnost u pregovorima dva kluba moglo da bude to što su i jedan i drugi u vlasništvu Amerikanaca. Kalčomerkato se nadovezuje na informaciju pomenutog novinara italijanskog Skaja i dodaje da je Zijeha njegov agent ponudio Milanu, te da iz tog ugla nema nikakvih prepreka oko transfera.

Isti izvor ističe da bi Marokanac na San Siro stigao po istom principu kao što će i njegov vrlo dobar prijatelj Romelu Lukaku (što bi mogao da bude jedan od razlog zbog kojih Zijeh želi da nastavi karijeru baš u Gradu mode) u Inter, pošto Čelsi navodno traži 6.000.000 evra za plaćenu pozajmicu, s tim da bi Milan za razliku od gradskog rivala imao opciju da otkupi Zijeha.

Dobra stvar po Stefana Piolija je to što Zijeh podjednako dobro može da pokrije i poziciju ofanzivnog veziste na kojoj se Braim Dijaz nije snašao, s tim da bi potencijalnim dovođenjem Marokanca uz mogućnost "odloženog plaćanja" u kasi Milana ostalo para za kupovinu Šarla de Ketelarea, primarne mete Maldinija i Masare za poziciju trekvartiste.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022MilanHakim ZijehTransferiČelsi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara