Josip Iličić (AFP)
Josip Iličić (AFP)

Milan širi legiju Balkanaca: Iličić kao low-cost rešenje po modelu Papua Gomeza

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 18:41

Nezavisno od toga hoće li Čalhanoglu produžiti ugovor

Ibrahimović, Rebić, Mandžukić, Krunić... A kako stoje stvari Milan je zaiteresovan da pojača ofanzivni deo tima još jednim fudbalerom čije se prezime završava na ić. Transfer guru Đanluka di Marcio rekao je u mikrofon Skaj Sporta da je ambicija Rosonera da dovedu Josipa Iličića vrlo ozbiljna i realna, nezavisno od toga da li će Hakan Čalhanoglu produžiti ugovor ili za koji mesec napustiti San Siro.

(22,0) Litvanija (7,75) Italija (1,17)

Izabrane vesti

Hteo je jedan od čelnih ljudi Milanovog sportskog sektora Frederik Masara zajedno sa Monćijem da svojevremeno dovede u Romu slovenačkog mađioničara čiji odnos sa Đan Pjerom Gasperinijem nije istovetnog kvaliteta kao nekada. Sa 33 godine ofanzivni vezista iz Prijedora više nije mladić i ovo će mu biti poslednja šansa da zaigra za jednog od evropskih giganata, iako Milan rezultatima u poslednjoj deceniji to nije bio. Miriše na povratak Rosonera u Ligu šampiona u kojoj je ofanzivni vezista poslednje dve sezone beležio neka sjajna izdanja. Brojke kažu da je postigao šest i namestio dva gola na 13 utakmica u evropskoj eliti.

Pokazao je Iličić umešnim volejem od pre četiri dana u porazu od Rusije da je u njemu ostala još koja godina kvalitetnog fudbala. Činjenica, Milan je poslednjih sezona ozbiljno podmladio tim, ali je posao sa Zlatanom Ibrahimovićem vratio posrnulog giganta tamo gde pripada, a to je vrh tabele Serije A.

Svesni su u Milanu koliko Iličić može da im donese za relativno mali novac. Klub sa San Sira se nada da može da napravi sličan posao kao Sevilja ove zime, koja je Papua Gomeza dovela za manje od 6.000.000 evra. Rosoneri Slovenca vide kao low-cost rešenje, naročito jer imaju odlične poslovne odnose sa Atalantom. Poslednjih godina iz Bergama u Milan stizali su Frank Kesi za ukupno 32.000.000 i Andrea Konti koji je plaćen 24.000.000.

Rosoneri su već u kontaktu sa igračevim agentima i ne planiraju da izdvoje značajno veći novac od onog koji je Sevilji bio potreban za Gomeza. Ovog leta Iličić ulazi u finalnu godinu ugovora sa Atalantom i ovo će biti poslednja prilika za Boginju da nešto zaradi na njemu.


tagovi

Josip Iličić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara