Milan strašan i bez Ibre, prvo mesto na kraju godine sve realnije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.11.20. | 16:44

Ne pamti se gora Fiorentina

Milan je prošle nedelje u Napulju počeo seriju od 10 utakmica za mesec dana i ostao na nekoliko nedelja bez Zlatana Ibrahimovića zbog povrede. S obzirom koliko je mladi tim Rosonera zavisan od sjajnog Šveđanina, mnogi su pomislili da će ta povreda biti početak kraja dobrih rezultata Milana u paklenom ritmu od dva meča nedeljno.

Međutim, Milan pokazuje da je pravi tim i bez Zlatana. Posle remija u Lilu u Ligi Evrope, danas je na San Siru mnogo lakše nego što se očekivalo savladana Fiorentina – 2:0. U 10 mečeva bez Ibrahimovića u timu ove godine, Milan nema poraz. Dakle, ima nešto i do Piolija i do ostalih igrača...

Izabrane vesti

Istina, Viola je u krizi, očajno je počela sezonu, ali dolazak Prandelija na klupu je rasplamsao nade u Firenci da bi nekim pozitivnim rezultatom na San Siru mogli da najave izlazak iz krize. Umesto toga, Milan je glatko slavio, a mogao je i ubedljivije. Uz veliku pomoć odbrane gostiju.

Bez Ibrahimovića i u nedostatku kalsične alternative na mestu centarfora, Ante Rebić je morao da se pomeri u špic napada, a njegovo mesto na krilu je zauzeo Braim Dijaz. Pioli je iznenadio odlukom da startnog plemejkera Benasera zameni mladi Tonali koji je u Lilu odigrao najbolji meč od dolaska u Milan.

Fiorentina je krenula agresivno u prvih petnaestak minuta i zapretila da će napraviti probleme lideru, ali je u 17. minutu poklonila vođstvo Milanu. Kapiten Pesela je bez bilo kakve potrebe izbio loptu u korner iz kojeg je Milan dođao do gola. Čalhanoglu je gađao peterac gde je Kesi bio sam u skoku. Loše je zahvatio loptu, ali je na drugoj stativi stvar ispravio kapiten Romanjoli i pogodio. Očajna reakcija Violine odbrane na prekidu... Zaboravili su dvojicu Milanovih opasnih igrača na prekidima.

Imao je potom Vlahović šansu da vratio Violu u igri, ali su njegov topovski put iskosa zajedničkim naporima zaustavili Donaruma i prečka. Potom se nastavio Peselin košmar. Desetak minuta kasnije posle prvog je skrivio i drugi gol. Napravio je penal nad Salemakersom koji je Kesi pretvorio u gol.

Milan je za manje od pola sata došao do velike prednosti od dva gola razlike koja je ubrzo mogla da bude i veća. Kaseres je napravio glup penal nad Teom Ernandezom, opet je Kesi preuzeo odgovornost, ali ga je Drongovski pročitao i odbranio. Bio je to tračak nade za Fiorentinu.

Drugo poluvreme je otvorio Čalhanoglu udarcem koji je završio na stativi, a Donaruma je na drugoj strani još jednom sjajnom intervencijom zaustavio Riberija. Probao je Prandeli sa gomilom izmena, ušli su Bonaventura, Lirola, Kutrone, Valero i Kuame, ali se ništa nije promenilo. Milan je kontrolisao situaciju, a Pioli je uvođenjem Radeta Krunića umesto slabog Braima Dijasa zatvorio utakmicu.

Milan očigledno igra sa svakom novom pobedom dobija na sigurnosti i igra sa sve većim samopouzdanjem dok se Fiorentina nalazi u agoniji jer nije dala gol na četiri utakmice, a novi trener Prandeli osim formacije nije promenio mnogo toga i ima samo jedan bod iz tri utakmice. Rosoneri za sada sjajno guraju napornu seriju sa dva meča sedmično. Naredne nedelje dočekuju Seltik protiv kojeg mogu da obezbede evropsko proleće, potom gostuju Sampdoriji, pa Sparti u Pragu što bi mogao da bude nebitan meč i da služi za neophodan predah. Sledi Parma kući, gostovanja Đenovi i Sasuolu te meč na San Siru protiv Lacija u kojem bi Milan mogao da završi 2020. godinu kao prvi na tabeli Serije A. Ko se tome nadao...

Treću pobedu u poslednja četiri meča je zabeležila Mihajlovićeva Bolonja koja je minimalcem kod kuće savladala slabi Krotone - 1:0. Sorijano je u nadoknadi prvog poluvremena bio strelac odlućujućeg gol. Posle centaršuta Beroua, golman Kordaz je zaustavio šut Sansonea, Palasio je potom pogodio prečku, ali je Sorijano iz treće šanse u istom napadu uspeo da ugura loptu u mrežu. Bolonja je sada u gornjoj polovini tabele, dok je Krotone zakucan za dno sa mršava dva boda. Miloš Vulić je do 58. minuta igra za gostujući tim kada je zamenjen, dok je Golemić u 59. minutu zamenio Magaljana.

SERIJA A – 9. KOLO

Subota

Sasuolo – Inter 0:3 (0:2)

/Sančez 4, Kirikeš ag 15, Galjardini 70/

Benevento – Juventus 1:1 (1:1)

/Leticija 45 – Morata 21/

Atalanta - Verona 0:2 (0:0)

/Veloso 62pen, Zakanji 83/

Nedelja

Lacio - Udineze 1:3 (0:2)

/Imobile 74 pen - Arslan 18, Puseto 45, Forestieri 71/

Bolonja - Krotone 1:0 (1:)

/Sorijano 45+2/

Milan - Fjorentina 2:0 (2:0)

/Romanjoli 17, Kesi 28 penal/

18.00: (2,30) Kaljari (3,35) Specija (3,10)

20.45: (2,25) Napoli (3,45) Roma (3,15)

Ponedeljak

18.30: (2,65) Torino (3,25) Sampdorija (2,70)

20.45: (2,80) Đenova (2,95) Parma (2,80)ž



tagovi

Alesio RomanjoliFrank Kesi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara