©MN Press
©MN Press

Milan Vilotić uplivao u trenerske vode, prvi izazov četvrta liga Švajcarske

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.03.22. | 16:45

Početak jedme trenerske karijere

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Milan Vilotić zvanično je uplivao u trenerske vode, a prvi izazov će mu biti četvrta liga Švajcarske i klub Talvil iz istoimene opštine u okolini Ciriha. Bivši štoper crveno-belih će zapravo raditi zajedno sa Peterom Frikom, dugogodišnjim trenerom u omladinskom pogonu Grashopersa, kome će Vilotić biti prvi saradnik.

Vilotić se penzionisao na letoi 2020. godine, a potom se očigledno posvetio učenju trenerskog zanata. Njegova glavna uloga u Tavilu biće rad sa defazivcima, što je mu je uža specijalnost. Talvilu je upravo defanziva osnovni problem ove sezone. Nalazi se na devetom mestu na tabeli sa 39 primljenih golova, po čemu je drugi u prvenstvu.

Izabrane vesti

Vilotić je rođeni Beograđanin, stasao je u Čukaričkom, a u Crvenoj zvezdi je igrao od 2009. do 2012. godione i zabeležio 57 nastupa. Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva nacionalna Kupa, a u Švajcarski fudbal je otišao u julu 2012. godine i kao slobodan igrač potpisao za Grashopers. U februaru 2014. godine prešao je u Jang Bojs za obeštećenje od 2.900.000 evra. Tri godine kasnije se vratio u Grashopers, gde je posle godinu i po dana prešao u Sankt Galen, gde je i završio igračku karijeru.

Ipak, odlučio je da ostane u Švajcarskoj i ispekao trenerski zanat, a sada je dobio idealnu šansu da napreduje i u praksi.


tagovi

Milan Vilotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara