Dalot i Dijaz (©Reuters)
Dalot i Dijaz (©Reuters)

Milan završava još dva posla – nove pozajmice za Dalota i Dijaza, pa otkup, Kuman gura Firpa

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 11:25

Vode se pregovori s Brešom za smanjenje troškova transfera Sandra Tonalija

Potpis Majka Menjana došao je kao logična posledica odluke Điđa Donarume da napusti Milan, a posle dovođenja golmana direktorski tandem Maldini-Masara blizu je zatvaranja još dva posla.

Tačnija formulacija je produžetak ostanka za dvojicu dosadašnjih prvotimaca – Dioga Dalota i Braima Dijaza. Milanski dnevnik Gazeta delo Sport javlja da je u završnoj fazi pregovora sa Mančester junajtedom i Real Madridom za ostanak Dalota i Dijaza pod različitim uslovima. Naime, za portugalskog defanzivca je spremna pozajmica do kraja leta uz opciju kupovine, dok bi za španskog vezistu u igri čak pozajmica na dve godine, pre nego što bi Rosoneri potencijalno krenuli u kupovinu po unapred dogovorenoj ceni.

Izabrane vesti

Petak, 21.00: (6,50) Turska (3,50) Italija (1,63)

Ni Junajted, ni Real nisu pristali na opciju “suve“ pozajmice, zbog čega su Maldini i Masara morali da traže alternativna rešenja. Za Dalota još nije određena cena, mada se navodi da porodica Glejzer neće da pravi problem jer on želi da nastavi svoj rast i razvoj na San Siru s obzirom da ga u Junajtedu ne čeka garantovano mesto u timu. Moguće je da će dve strane da ostave pitanje otkupne klauzule otvorenim kako bi u Junajtedu do kraja sezone procenili njegov kompletni potencijal i onda se eventualno dogovorili. U igri je čak i obaveza otkupa, ali o tome će da se raspravlja u narednim danima. Svakako Milan želi da zadrži Dalota.

Za Braima je situacija potpuno jasna – u Realu ga Karlo Anćeloti neće jer ima druge favorite, a Stefano Pioli bi da ga zadrži i nagradi za dobre igre u prošloj sezoni gde su Rosoneri dugo bili kandidat za titulu i na kraju ipak obezbedili plasman u Ligu šampiona. Milan bi Realu ponudio da posle dvogodišnje pozajmice plati 20.000.000 evra, da li kao opciju ili obaveza otkup to tek ostaje da se vidi.

Dok se vode pregovori sa spoljnim saradnicima oko ostanka dvojice igrača, Milan je u razgovorima i sa Brešom oko otkupa Sandra Tonalija. Kako je Breša ispala iz Serije A, tako Milan pokušava da iskoristi situaciju i napravi aneks dogovora po kojem bi se smanjili troškovi. Pre svega za bonuse sa 10.000.000 na 5.000.000 evra, a onda i ostali troškovi sa 15.000.000 na 12.000.000 evra.

Gazeta takođe tvrdi da trener Barselone Ronald Kuman gura Žuniora Firpa iz tima i to pravo na San Siro gde je levi bek rado viđen kao rezerva za Tea Ernandeza. Što se tiče odlazaka, blizu rastanka je Dijego Laksalt koga hoće Dinamo Moskva, a traže se klubovi za Matiju Kaldaru i Andreu Kontija.



tagovi

Sandro TonaliMančester JunajtedReal MadridMilanletnji prelazni rok 2021Braim DijazDiogo DalotŽunior Firpo

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara