Aleksej Mirančuk, © AFP
Aleksej Mirančuk, © AFP

Milan zove Moskvu: Da se trampimo – vi nama Mirančuka, mi vama Laksalta

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 22:19

Hoće li Marko Nikolić pristati?

Žive Lokomotiva i Marko Nikolić od golova Alekseja Mirančuka, sve pogotke za tim iz Moskve, otkako je Srbin seo na klupu, dao je upravo 24-godišnji kreativni vezista, a kako stvari stoje on neće biti deo ekipe Železničara u narednoj sezoni.

Iz jednostavnog razloga što na kraju aktuelnog prvenstva ulazi u poslednju godinu saradnje sa Lokomotivom i predstojeći prelazni rok je poslednja šansa da klub zaradi na njegovom tansferu. Kako je u pitanju igrač koji nosi tim, strelac 13 i asistent za još pet golova na 27 utakmica, jasno je da će sadašnji poslodavci teško moći da ga zadrže.

Izabrane vesti

Mnogi veliki klubovi su se već javili. Prema poslednjim informacijama, Mirančuk je najbliži Italiji. Što ne bi trebalo da čudi, jer je dao dva gola Juventusu u Ligi šampiona i time privukao pažnju u Seriji A. Najpre se javila Fjornetina, ali je dobila snažnog konkurenta, jer se u trku za potpis Alekseja uključio i Milan, koji planira totalnu rekonstrukciju igračkog kadra pod vođstvom budućeg trenera Ralfa Rangnika.

Rosoneri imaju konkretan plan kako da se domognu Alekseja Mirančuka. Navodno su ponudili Lokomotivi razmenu igrača, tako što bi u Mosvku poslali Dijega Laksalta. U pitanju je reprezenatativac Urugvaja, na velika vrata došao je na San Siro iz Đenove posle Mundijala 2018, ali se nije dokazao, pa je morao na pozajmicu u Torinu, zimus se vratio i sad se traži način kako da karijeru vrati na odgovarajuću stazu.

Prema informacijama iz Italije, Milan vrednuje Laksalta 15.000.000 evra. Isto koliko i Lokomotiva Mirančuka. U toj varijanti ideja je da dođe do razmene igrača, bez ikakvih doplata. Rusija jeste potreban novi levi bek, ali je pitanje da li je Nikolić spreman da rizikuje sa momkom koji je po povratku u grad mode odigrao samo 25 minuta u Seriji A i još dva u Kupu Italije.



tagovi

Aleksej MirančukDijego Laksal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara