Aleksis Salemakers i Teo Ernandez (Reuters)
Aleksis Salemakers i Teo Ernandez (Reuters)

Milanov skok preko užasnog Lacija ka Ligi šampiona, ali možda je plaćena skupa cena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 16:55

Rimljani bacili celu sezonu na kocku

Sa četiri remija u poslednjih pet kola i posebno skupocenim kiksom protiv Kremonezea tokom nedelje, Milan je ozbiljno sebi zakomplikovao život i šanse da i naredne sezone igra u Ligi šampiona pa je pred današnji meč protiv Lacija imao imperativ pobede.

I opet su Rosoneri pokazali da bolje igraju velike nego male utakmice. Već u prvom poluvremenu su praktično ršeili utakmicu i nadigrali Nebeskoplave koji su u ozbiljnom padu forme. Milan je slavio 2:0 protiv direktnog rivala, napravio bitan korak ka plasmani među četiri najbolja i sada se nada kiksu gradskog rivala Intera protiv Rome.

Izabrane vesti

Ali pobeda protiv Lacija je izgleda plaćena skupom cenom. Najbolji igrač Piolijevog tima Rafael Leao je posle samo 10 minuta igre napustio igru zbog povrede držeći se za primicač. Četiri dana pred prvi polufinalni okršaj protiv Intera u Ligi šampiona, ovo je ozbiljan udarac za Milan. Stanje povrede Portugalca se još ne zna ali alarm je svakako upaljen jer ide meč sezone... Milan sa Leaom i bez njega nije isti tim.

Piolijeva odluka da tokom nedelje protiv Kremonezea pruži šansu nekim rezervistima i odmori neke startere je tada plaćena gubitkom dva boda ali je makar imala pozitivan uticaj na današnji meč.

Rosoneri su počeli utakmicu u najjačem sastavu i za pola sata nokautirali Lacio koji je očigledno u stravičnom padu forme i stavio je celu sezonu na kocku. Povreda najboljeg igrača nije uspaničila domaći tim koji je nekoliko minuta kasnije načeo rivala.

Posle visokog presinga, Benaser je „opljačkao“ Antonija u rizičnoj zoni, Žiru mu je vratio loptu na šut i Alžirac je volejom od zemlju matirao golmana Lacija. Gol možete da pogledate OVDE.

Ni primljeni gol nije trgnuo uspavani Lacio. Posle nepunih pola sata igre, usledio je najlepši detalj meča. Teo Ernandez je uzeo loptu duboko na svojoj polovini i krenuo u jedan od njegovih karaskteričnih solo prodora. Poput brzog voza je protutnjao levim krilom, vukao loptu nekih 70, možda čak i 80 metara, malo zasekao unutra i onda raspalio sa metara raketu pod prečku Provedelovog gola. Pogodak možete da pogledate OVDE. Lacio je bio u nokdaunu...

Milan je i u nastavku igrao bolje i tečnije, svaki napad Lacija su bile porođajne muke kako da se dođe do šanse za gol. Probao je Sari izmenama, uveo Lacarija i Pedra ali se ništa nije promenilo. Čak je Milan bio bliži trećem nego Lacio prvom golu ali je Tšau propustio dobru šansu glavom dok je Rebiću gol poništen zbog ofsajda. Stigao je Pioli i da zameni neke od nosilaca igre kako bi bili svežiji za Inter i Ligu šampiona, ali Lacio ni tada nije uspeo da stvori pristojnu šansu do kraja meča.

Milan je osvojio tri vrlo bitna i prišao današnjem rivalu na isto toliko bodova zaostatla. Forma Lacija je prilično loša ali i dalje sve drži u svojim rukama i ima najlakši raspored do kraja (Leće, Udineze, Kremoneze, Empoli) dok Milan zavisi od ostalih rezultata, ima gostovanja Speciji i Juventusu, dočekuje Veronu i Sampdoriju plus polufinala Lige šampiona.

SERIJA A - 34. KOLO

Subota

Milan - Lacio 2:0 (2:0)

/Benaser 17, Ernandez 29/

18.00: (3,10) Roma (3,25) Inter (2,55)

20.45: (2,55) Kremoneze (3,40) Specija (2,95)

Nedelja

12.30: (2,50) Atalanta (3,40) Juventus (3,00)

15.00: (2,10) Torino (3,35) Monca (4,00)

18.00: (1,90) Napoli (3,50) Fjorentina (4,10)

20.45: (2,30) Leče (3,20) Verona (3,60)

Ponedeljak

18.30: (2,35) Empoli (3,40) Salernitana (3,25)

18.30: (1,55) Udineze (4,00) Sampdorija (6,25)

20.45: (2,45) Sasuolo (3,50) Bolonja (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Teo ErnandezRafael LeaoIsmael Benaser

Obaveštavaj me

Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara