Alesandro Florenci (Reuters)
Alesandro Florenci (Reuters)

Milanov univerzalac operisao koleno

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 17:07

Alesandra Florencija čeka pauza od mesec dana

Pred Milanom je serija, bar na papiru nešto laganijih prvenstvenih utakmica. Neće biti jednostavno protiv Atalante u Bergamu za vikend, ali nakon toga Rosoneri će igrati sa Veronom, Bolonjom i Torinom. Međutim, Stefano Pioli na pomenutim mečevima neće moći da računa na svog univerzalca Alesandra Florencija koji je uspešno operisan.

Desnog beka koji je ovog leta stigao iz Rome, posle artroskopije meniskusa čeka oporavak od mesec dana. Proteklog vikenda zbog problema sa kolenom leve noge propustio je duel sa Specijom, dok je u utorak protiv Atletiko Madirda u Ligi šampiona ušao u 81. minutu. Međutim, očigledno je odlazak pod nož bio imperativ kako se ne bi razmišljalo o bolovima i nelagodi u nastavku sezone.

Izabrane vesti

Godinama unazad Alesandro Florenci muči muku sa povredama, najčešće kolena. Setićemo se sezona 2016/17 i 2017/18 kada je u dva navrata doživljavao rupturu prednjih ukrštenih ligamenata zbog kojih je zbirno pauzirao skoro deset meseci.

Ovo je svakako hendikep za Milan budući da je reč o fudbaleri koji lako može da pokrije sve pozicije na desnoj strani terena. U Romi je po potrebi umeo i da se preseli na levi bok, kao i u centralni deo veznog reda. Upravo zbog ovakve raznovrsnosti, Rosoneri su letos platili Romi 1.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa za još 4.500.000.

Od dolaska na San Siro, Italijan je odigrao sedam mečeva. Dva nastupa je upisao kao rezervista u Ligi šampiona, pet u Seriji A gde je u dva navrata bio starter. Još uvek čeka na prvi gol ili asistenciju. Na terenu bismo ponovo mogli da ga vidimo u novembru, mesecu u kojem Milan očekuje paklen raspored - Porto i Inter na San Siru, Fiorentina i Atletiko u gostina, pa Sasuolo u Gradu mode.


tagovi

Alesandro Florenciac milanMilanpovreda

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara