©Reuters
©Reuters

Mile, majstor za penale, udahnuo Romi drugi život u Firenci i ponovo razgalio De Rosija

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 22:55

Vučica u petom minutu nadoknade do velikog boda i pete pozicije u Seriji A, nakon što je srpski čuvar mreže zaustavio udarac Kristijana Biragija - 2:2

Potrošnja materijala u Rominm redovima ozbiljno je sputala Romu na Artemio Frankiju, ali joj je drugi život doneo fantastični Mile Svilar, odbranivši penal Kristijana Biragija u 80. minutu utakmice pri vođstvu od 2:1 za domaćina. Vučica se tada podigla iz ponora i uspela da se konsoliduje, a onda je u petom minutu nadoknade, sjajnim golom Dijega Ljorentea, stigla do dragocenog boda i osamostalila se na petom mestu Serije A - 2:2 (1:0).

Za izdanje Rimljana u Firenci bili su odgovorni emotivna i fizička potrošnja nakon okršaja sa Brajtonom od pre nekoliko dana. Sve to je sa sobom povuklo i katastrofalne reakcije u defanzivi, koje su kumovale kod oba primljena gola.

Izabrane vesti

Ekipa Vinčenca Italijana je odigrala savršeno prvo poluvreme, nakon kojeg je morala da ima više od gola prednosti, a onda je užasno započela drugo, što su gosti iskoristili, stigli do izjednačenja i krenuli po potpuni preokret. Međutim, upravo kada su bili u najvećem zaletu, gosti su ponovo sami sebi postavili nogu o koju su se sapleli. To je kaznio Rolando Mandragora i odlučio pitanje pobednika golom u 69. minutu utakmice.

Od igrača iz startne postave Danijele de Rosi je uspeo da odmori samo Lorenca Pelegrinija i Leonarda Spinacolu. Kapitena Vučice je uspešno odmenio Usem Auar, koji je iskoristio šansu i golom u 58. minutu vratio goste u život. Ipak, trener gostiju je imao previše problema sa svojim defanzivnim igračima i njihovim odlukama. Kod oba gola domaćina defanzivci Rome su dozvolili da im lopta padne u sam peterac. Prvo posle kornera Nika Gonzalesa u 18. minutu, kada je Luka Ranijeri iskoristio potpuno upražnjen prostor ispred Mileta Svilara i doveo Violu u vođstvo. Kod pogotka Mandragore, prvo je mladi Hojzen pustio kapitena Biragija slobodno da centrira sa levog boka, a onda se potpuno sam u protivničkom petercu našao defanzivni vezista domaćih i matirao Svilara iz neposredne blizine.

Andrea Beloti, koji je u Firencu došao kao višak iz Rome, odigrao je odličan meč i bio u sjajnoj situaciji da se osveti Rimljanima, pošto je upravo on iznudio jedanaesterac koji potom nije uspeo da realizuje Biragi.

Roma je u nadoknadi krenula na sve ili ništa, što joj se isplatilo, a veliki bod su joj doneli upravo defanzivci. Evan Endika je savršeno spustio glavom, a Ljorente snažnim udarcem iz voleja postavio konačan rezultat utakmice.

Koliko se De Rosi mučio sa defanzivcima svoje ekipe na ovom meču govori i činjenica da je Đanluku Mančinija morao da pošalje na klupu u 33. minutu, pošto je sa žutim kartonom napravio još nekoliko nerezonskih startova nad protivničkim igračima, zbog kojih je mogao da završi utakmicu u ranoj fazi.

Ipak, koliko je bod bio dragocen za Rominog mladog stratega i njegovu ekipu pokazala je i njegova vrlo emotivna reakcija posle utakmice.

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Napoli - Torino 1:1 (0:0)

/Kvarachelija 61 - Sanabrija 64/

Subota

Kaljari - Salernitana 4:2 (2:0)

/Lapadula 12, Gaetano 40, Šomurodov 51, 76 - Kastanos 56, Mađore 58/

Sasuolo - Frozinone 1:0 (0:0)

/Torstvet 58/

Bolonja - Inter 0:1 (0:1)

/Bisek 37/

Đenova – Monca 2:2 (0:2)

/Gudmundson 52, Vitinja 68 – Pesina 8, Mota 18,

Nedelja

Leče - Verona 0:1 (0:1)

/Folurunšo 17/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Pulišić 41/

Juventus - Atalanta 2:2 (0:1)

/Kambijazo 66, Milik 60 - Kopmajner 35, 75/

Fjorentina - Roma 2:2 (1:0)

/Ranijeri 18, Mandragora 69 - Auar 58, Ljorente 90+5/

Ponedeljak

20.45: (1.95) Lacio (3.50) Udineze (4.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mile SvilarDanijele De RosiDijego Ljorente

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara