Nemanja Miletić i Aleksandar Miljković protiv Romana Bezusa (© FK Partizan)
Nemanja Miletić i Aleksandar Miljković protiv Romana Bezusa (© FK Partizan)

Miletić: Nije mi jasno kako je Gent tek deseti u Belgiji! Ne odustajemo od prvog mesta

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 09:47

„Pokazali smo da možemo“, dodaje golman Aleksandar Popović

Izraz blagog zadovoljstva na licima Partizanovih fudbalera svedočio je da su u Flandriji napravili dobar posao. Možda ne do kraja kakav su očekivali, ali imajući u vidu kadrovske probleme, suspenziju trenera i činjenicu da nisu izgubili na evropskom gostovanju, ishod susreta četvrtog kola Lige konferencije (1:1) mogu da tretiraju povoljnim.

Pogotovo ako se zna da su tek treći tim koji u poslednjih deset utakmica na Gelamko areni nije poražen. Prethodno je to uspeo crno-belima i te kako poznati Šarlroa (3:2), a minulog vikenda i Union (2:0), lider Župile lige. Sve ostale rivale u minula dva i po meseca Gent je matirao. Parni valjak – nije.

Izabrane vesti

Očekivali smo težak susret, sa fizički dominantnom i inače kvalitetnom ekipom. Stvarno ne znam kako je Gent deseti u prvenstvu Belgije“, podseća Nemanja Miletić na tabelarnu poziciju sinoćnjeg rivala, istovremeno hvaleći način na koji mu se sastav Aleksandra Stanojevića suprotstavio. „Muški smo odigrali. Gol smo primili nesrećno, ali možemo da budemo zadovoljni, jer su svi momci pružili maksimum, borili se do kraja“.

I to u situaciji kad je promenjena formacija. Umesto standardnih 4-2-3-1, stručni štab je za ovu priliku posložio odbranu tako što je ispred golmana Aleksandra Popovića promovisao trojicu štopera i to je, osim pogotka Tarika Tisudalija, kad je došlo do greške u preuzimanju, delovalo sasvim pristojno.

Nije nam strana pomenuta formacija. Igor Vujačić i Siniša Saničanin su se s njom susreli u reprezentacijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ja u prethodnim klubovima. Čini mi se da smo odradili dobar posao. Trener je rekao da ćemo to tek vežbati, zasad možemo da budemo zadovoljni“.

Baš kao i saznanjem da je bez pokera fudbalera koji nisu ni putovali u Belgiju, a trojica su bili starteri pre dve sedmice (Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Lazar Marković, povređen još Filip Holender) Partizan ostavio zadovoljavajući utisak.

Imamo 25 igrača u kadru, bilo ko da je na terenu sposoban je da odigra na visokom nivou. Bilo nam je teško bez odsutnih, ali smo i bez njih igrali dobar fudbal. Videli smo da je meč Flora – Anortozis završen nerešeno, borimo se i dalje za prvo mesto. Krivo mi je što smo primili gol, mogli smo da „zakuvamo“, da budemo prvi, ali se ne predajemo. Još šest bodova je u opticaju, svašta može da se desi“, najavljuje Miletić.

Golman Aleksandar Popović u Gentu (© FK Partizan)Golman Aleksandar Popović u Gentu (© FK Partizan)

Poput iskusnog defanzivca, smatra i mladi golman Aleksandar Popović kako Partizan još može da pojuri lidersku poziciju u Grupi B Lige konferencije, kako bi izbegao baraž (drugi iz ovog takmičenja igra sa trećeplasiranim iz Lige Evrope).

Izašli smo u drugoj formaciji. Nismo igrali ranije u njoj, a opet smo se postavili hrabro, pokazali da i dalje možemo da se borimo za prvo mesto. Sve je u igri. S obzirom da šef Stanojević uvek rotira, to je značilo da su svi spremni, u folrmi, da se nije videla razlika usled odustva nekoliko standardnih prvotimaca“.

Još jednom je Popović potvrdio da je ovo sezona njegove velike afirmacije. Kako odmiče, sve je bolji. Zvanična statistika pokazuje da je u dvomeču sa Gentom zabeležio osam odbrana, u četvrtak veče u Belgiji pet, u pojedinim trenucima spasao crno-bele.

Uvek dajem sve od sebe. Dobro smo stajali u odbrani, ekipa je kvalitetno odradila posao u defanzivi, nije nam Gent stvorio dosta šansi, a ta jedna situacija (pogodak Tisudalija, op. aut.) dovela je do lošeg pomeranja, što ekipe poput Genta koriste“, završio je Aleksandar Popović.

PROLETER NAM ŽIVOT ZNAČI

U naredne dve sedmice fokus crno-belih neće biti na evropskim mečevima. Još na aerodromu u Ostendeu sva pažnja stručnog štaba, igrača i rukovodilaca prebačena je na superligaški kolosek.

„Ne možemo previše da se osvrćemo na meč u Gentu, već u nedelju nas očekuje duel sa Proleterom, život nam znači. Nećemo da tražimo alibi u umoru, mi smo Partizan, birimo se za titulu“, opominje Nemanja Miletić.


tagovi

Nemanja MiletićAleksandar PopovićFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara