Fudbaleri Borusije iz Dortmunda (©Reuters)
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda (©Reuters)

Milioneri teško prolaze nokaut fazu evroelite: Raspucani Malen i žuti zid ruše Filipsovce

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.24. | 12:00

Liga šampiona: Posle 1:1 u Ajndhovenu, Milioneri večeras (21.00) favoriti protiv budućeg šampiona Holandije. Nema Alea, Bambe i Šlotenberga kod tima Edina Terzića

Nije bilo iznenađenja u osmini finala Lige šampiona. Barselona, Real, branialc trofeja Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Arsenal i Bajern nastavljaju pohod ka “ušatom trofeju”. Jedini “uljez” među osam mogao bi da bude pobednik duela Borusije Dortmund i PSV Ajndhovena. Oba tima ne pripadaju kremu evropskog fudbala poslednjih godina, ali igraju odlično ove sezone u evroeliti.

Filipsovci imaju najbolju sezonu u poslednjih desetak godina. Na pragu su titule u Holandiji, imaju veliku prednostu u odnosu na jedinog takmaca, šampiona Fajenord. Milioneri se muče u Bundesligi, ali dva poslednje trijumfa protiv Union Berlina i Verdera uneli su optimizam u redove nekadašnjeg šamiona Evrope.

Izabrane vesti

Pre tri nedelje, PSV je bio bolji rival, ali na kraju je bilo 1:1, pa domaćin, nošen podrškom uvek punog Signal Iduna parka (popularnog Vestfalena) i više od 80.000 gledalaca ima ulogu blagog favorita.

21.00: (2,20) Dortmund (3,50) PSV (3,15)

Luk de Jong je iz penala postigao jedini gol za ekipu u Ajndhovena u prvom meču osmine finala, dok je u prvom poluvremenu vodeći gol za Milionere delo nekadašnjeg napadača PSV-a Donjela Malena. Holanđanin je postigao pet golova na četiri prethiodna meča. U Bundesligi je dao 11 pogodaka na 22 meča i biće najveće pretnja po nekadašnji klub. Oba tima su imala uspešnu generalku prošle nedelje. PSV je u gostima pobedio Go Ahed Iglse sa 1:0 golom nekadašnjeg igrača Barselone i Milana, Amerikanca Seržinja Desta. Borusija je u Bremenu pobedila Verder sa 2:1 golovima Malena i povratnika na Vestfalen Džejdona Sanča.

Treneru Borusije Edinu Terziću se ljulja klupa Milionera već nekog vreme. Tim iz Dortmunda je igrao šest puta u poslednjih osam godina prvu nokaut fazu Lige šampiona, ali je samo jednom uspeo da se plasira u četvrtfinale.

"Glavni cilj je da utakmicu ulazimo sa pozitivnim osećajem. To smo zaslužili rezultatom u prvom meču u Ajndhovenu. Imaćemo sjajno veče sa našim navijačima i zaista smo zadovoljnim, radujemo se revanšu. Imamo sve u svojim rukama, imamo šansu za četvrtfinale”, rekao je Terzić.

DŽEJDON SANČO DAJE GOL PSV-U, KVOTA U MOZZARTU JE 3,30.

Za domaćina zbog kartona neće igrati Niko Šlotenberg. Povređeni su napadač Sebastijan Ale i Semjuel Bamba, pa će u sam špic iskusni Niklas Fulkrug koji je bez gola na poslednje četiri utakmice. Po krilu će da prete Sančo i Malen. Iskusni štoper Mats Humels biće u startnoj postavi, dok se za mesto u prvih 11 bore Karim Adejemi i Marko Rojs.

LUK DE JONG DAJE GOL DORTMUNDU - KVOTA U MOZZARTU JE 2,80.

Za PSV neće igrati Noa Lang koji ima povredu tetive, dok je Ismael Saibari rovit i neizvesno je njegovo učešće. Sve oči navijača PSV-a biće uperene u bivšeg napadača Sevilje i Barselone Luka De Jonga koji igra sezonu karijere u drugom mandatu na Filips areni. U Erediviziji ima impresivne brojke od 22 golova i 11 asistencija na 25 mečeva. Irving Lozano biće mu partner u napadu.

Prva utakmica je bila otvorena, veoma intenzivna. Dortmund nije često kontrirao i imali smo meč pod kontrolom, tako da je šteta što nismo postigli drugi gol, ali je još uvek sve moguće. Već smo ove sezone pokazali da možemo da postignemo dobre rezultate i na gostovanjima, pogotovo ako uzmete u obzir kako smo preuzeli kontrolu u prvoj utakmici u kojoj smo imali posed”, rekao je trener PSV-a Peter Boš.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Arsenal - Porto 4:2 posle penala (1:0, 1:0), prvi meč 0:1

/Trosar 41/

Barselona - Napoli 3:1 (2:1), prvi meč 1:1

/Lopes 15, Kanselo 17, Levandovski 83 - Rahmani 30/

Sreda

21.00: (2,95) Atletiko Madrid (3,40) Inter (2,55), prvi meč 0:1

21.00: (2,20) Dortmund (3,50) PSV (3,15), prvi meč 1:1

Utorak (05.3.)

Bajern - Lacio 3:0 (2:0), prvi meč 0:1

/Kejn 38, 66, Miler 45+2/

Sosijedad – PSŽ 1:2 (0:1), prvi meč: 0:2

/Merino 89 – Embape 15, 56/

Sreda (06.3.)

Mančester Siti - Kopenhagen 3:1 (3:1), prvi meč 3:1

/Akanđi 5, Alvarez 9, Haland 45+3 - Eljunusi 29/

Real Madrid - RB Lajpcig 1:1 (0:0), prvi meč 1:0

/Vinisijus 65 - Orban 68/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaBorusija DortmundPSV AjndhovenDonjel MalenLuk de Jong

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara