Nova ideja: Liga šampiona i Liga Evrope tek kad se završe prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 09:53

Po ubrzanom sistemu, tek u avgustu

Nova ideja za završetak sezone u međunarodnim takmičenjima lansirana je iz Engelske: prvo da se završe nacionalna prvenstva, a da se onda privedu kraju Liga šampiona i Liga Evrope.

Ovakva saznanja u etar je plasirao Miror, uveravajući da UEFA razmatra plan kako da što bezboljnije okonča sezonu naprasno prekinutu izbijanjem pandemije virusa korona. Prema toj šemi, klubovi bi se u drugoj polovini maja vratili treninzima, sredinom juna bi počeli odigravanje utakmica, a do kraja jula bi završili nacionalne lige. Procena je da bi u većini šampionata šest sedmica bilo dovoljno da se sezona okonča, s tim što bi se u većini država verovatno igrala po dva meča nedeljno.

Izabrane vesti

A tek kad to prođe, kad se dobiju prvaci, bude poznat raspored ulaznica za Ligu šampiona i Ligu Evrope za narednu sezonu, da se izađe na teren i okončaju dva kontinentalna takmičenja. Procena je da bi svi susreti, počev od četvrtfinala, bili na programu tokom avgusta, s tim što bi se i ovde verovatno igralo po ubrzanom scenariju od dva meča sedmično. Bude li tako, ispalo bi da bismo novog prvaka Evrope mogli da dobijemo u poslednjoj nedelji osmog meseca, u terminu kad se obično završavaju kvalifikacije za narednu sezonu Lige šampiona i Lige Evrope.

S obzirom da je predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin izjavio kako je prioritet završiti aktuelnu sezonu, jasno je da nova neće početi pre septembra. A to onda ostavlja otvorenim pitanjem kad bi se igrale kvalifikacije, što posebno interesuje naše klubove.

Odgovor zasad niko ne zna...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara