©AFP
©AFP

Miljonarios preokretom do prvog trofeja u 2024.

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 04:20

Junior u gostima pretrpeo poraz (0:2) ispustio minimalnu prednost u dvomeču Superkupa Kolumbije

Prvi trofej u 2024. godini u Kolumbiji završio je u vitrinama Miljonariosa koji je iskoristio domaći teren i u revanšu finala Superkupa stigao do preokreta nad Juniorom.

Iako su gosti golom iskusnog Karlosa Bake doneli prednost na revanš u Bogotu, zaliha iz Brankilje ispostavila se kao nedovoljna.

Izabrane vesti

Upravo gol na domaćem terenu bio je povod Junioru da prilično pasivno uđe u revanš i fokus usmeri na defanzivu, ali je takva strategija pala u vodu u 53. minutu. Presing domaćina urodio je plodom te je Stiven Vega oduzeo loptu na sredini terena, prosledio je do Leonarda Kastra koji je uspeo da proigra Santjaga Đordanu na levom krilu. Usamljeni Argentinac imao je dovoljno prostora da priđe golu i potom uputi neodbranjiv udarac, te je prvencem u dresu Miljonariosa nagovestio veliko slavlje.

Načeta mreža gostiju predstavljala je dodatni pokretač za klub iz Bogote koji je nastavio sa inicijativom i u 83. minutu drugi put matirao Santjaga Melea. Ponovo je domaćin put do mreže protivnika našao kroz akciju po levom boku, a veliko slavlje Miljonariosa potpisao je Kastro golom na proigravanje Davida Silve.

Večerašnjom pobedom novi vlasnik trofeja Superkupa Kolumbije je nastavio dominaciju na domaćem terenu protiv Juniora s obzirom na to da u Bogoti od velikog rivala nije poražen na prethodnih 11 utakmica, uz osam pobeda.

Zanimljivo, identičan scenario viđen je i u prethodnom finalu u kojem su se susrela ova dva tima. U novembru 2022. Miljonarios i Junior su odigrali dvomeč u okviru finala Kupa Kolumbije, a i tada je klub iz Brankilje u gostima ispustio minimalnu prednost.


KOLUMBIJA, SUPERKUP - FINALE, REVANŠ

Četvrtak

Miljonarios - Junior 2:0 (0:0), prvi meč 0:1

/Đordana 53, Kastro 83/


tagovi

MiljonariosJuniorKolumbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara