El Kampin (©AFP)
El Kampin (©AFP)

Miljonariosi dobijaju podršku, navijači na El Kampinu posle 552 dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 23:15

Drugi najtrofejniji klub u Kolumbiji imaće vetar u leđa u noći između ponedeljka i utorka (03.05 časova) protiv Patriotasa, u 8. kolu Klausure

Pandemija koronavirusa je potpuno poremetila fudbal u Kolumbiji i pogodila je sve klubove, ali ne podjednako. Tako su pojedini ove sezone u Klausuri imali podršku navijača sa tribina, dok su drugi i dalje iz bezbednosnih razloga držali kapije zaključane. To više nije slučaj, poslednji klub koji je skinuo katanac je Miljonarios, koji će u noći između ponedeljka i utorka, od 03.05 časova po srednjeevropskom vremenu, igrati protiv Patriotasa meč 8. kola kolumbijskog šampionata.

Posle punih 552 dana konačno će da se začuje pesma sa tribina El Kampina. Miljonariosi, petnaestostruki prvaci, najduže su od svih prvoligaša morali da čekaju na to. Prosto, na njima se zalomilo.

Izabrane vesti

03.05: (1,38) Miljonarios (4,30) Patriotas (8,00)

Kada je vlada Kolumbije dozvolila prisustvo navijača, Miljanoriosi su igrali u gostima. U međuvremenu je na utakmici Santa Fea i Atletiko Nasionala izbio haos među navijačima, pa su pooštrene mere. Dok su Miljanoriosi sve to organizovali, došlo je vreme na 8. kolo.

Utakmicu u Bogoti će da obezbeđuje čak 800 policajaca, kako bi se sprečili novi neredi. Na kapijama će da bude ozbiljna kontrola, neće svako moći da uđe, neophodna je potvrda navijača da nemaju koronavirus.

Kada sve to prođe, na terenu se očekuje fudbalska predstava. Miljonariosima je potrebna pobeda kako bi se probili do druge pozicije na tabeli i prišli lideru Atletiko Nasionalu na šest poena zaostatka. Patriotas je jedan od najlošije rangiranih timova, tek je 18. na tabeli i bodovi su mu neophodni da bi se uključio u borbu za plej-of. Praktično mu je ovo jedan od poslednjih vozova koje može da uhvati.

Sve to garantuje dobar meč. Gosti su ostali neporaženi na poslednja dva meča, protiv Deportivo Pesta i Amerike Kali (oba meča 0:0), dok Miljonariosi moraju da podignu formu posle samo jedne pobede u prethodna četiri kola. Uz navijače će lakše do cilja.

Zanimljivo, za Patriotase će noćas da debituje Mateo Ramirez, 21-godišnji vezista i sin legende domaćeg kluba, Džona Marija Ramireza. Navijačima Miljonariosa sigurno neće biti drago zbog toga, ali mladi Ramirez nije mogao da zamisli adekvatniji stadion za debi od El Kampina.

Poslednji put je na njemu Patriotas igrao u oktobru prošle godine i izgubio sa 1:0, pogotkom Kristijana Aranga. Posle toga su odigrali još dva meča i oba su pripala Miljonariosima. U martu ove godine sa 2:0.

Na osam od poslednjih devet njihovih susreta slavio je tim iz Bogote. Jedan meč je završen rezultatom 0:0, a Patriotasi su poslednji put trijumfovali 2016. godine, sa 1:0.

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 8. KOLO

Subota

Amerika Kali – Kvindio 0:1 (0:0)

Nedelja

La Ekvidad – Jaguares 1:0 (1:0)

Onse Kaldas – Bukaramanga 1:1 (0:0)

Deportivo Pasto – Deportivo Kali 2:0 (1:0)

Independijente Medeljin – Santa Fe 0:0

Ponedeljak

Petrolera – Atletiko Nasional 1:3 (0:1)

Agvilas – Pereira U TOKU

Utorak

01.00: (1,60) Tolima (3,45) Envigado (6,00)

03.05: (1,38) Miljonarios (4,30) Patriotas (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MiljonariosPatriotasKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara