Džejms Milner (Reuters)
Džejms Milner (Reuters)

Milner napušta Liverpul posle osam godina, ali ostaje u Premijer ligi i vreba važan rekord

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 23:40

Nekadašnji reprezentativac Engleske najbliži je selidbi u Brajton, ali želi ga i nekadašnji saigrač Vensan Kompani u novopečenom premijerligašu Barnliju

Prošao je Džejms Milner sa Liverpulom i sito i rešeto. Podizao pehar Lige šampiona i Premijer lige, ali i dva puta trpeo poraze od Real Madrida u finalima evropske elite, završavao sezonu na domaćoj sceni kao osmi, a pehar je njemu i drugovima umeo da izmakne i kada su osvojili 97 prvenstvenih bodova. U cv mu staje 326 nastupa za slavni klub sa Enfilda koji će, kako stvari stoje napustiti posle osam sadržajnih godina.

Milneru ugovor ističe za tačno dva meseca, a iako Jirgen Klop ima želju da ga zadrži, klub za sada ne pokazuje nikakve naznake da je voljan da produži saradnju sa 37-godišnjakom. Međutim, ima onih sa elitne engleske pozornice koji bi čoveka sa trećim najdužim stažom u istoriji Premijer lige (613 utakmica) rado videli u svojim redovima od leta. Prvi u redu za Milnerove usluge stoji Brajton javlja ugledni britanski Atletic, mada bi i nekadašnji saigrač Vensan Kompani, voleo da ga vidi u svom novopečenom premijerligašu Barnliju.

Izabrane vesti

Milnerove liderske sposobnosti, kvaliteti, iskustvo i sposobnost da pokriva širok spektar pozicija izuzetno bi značili Brajtonu, naročito ukoliko do kraja sezone izbore mesto u evropskim takmičenjima. A šanse za tako nešto su im više nego pristoje budući da igraju odličan fudbal pod Robertom De Zerbijem te da kaskaju svega četiri boda za sedmoplasiranim Liverpulom uz čak dve utakmice manje, a da im Aston Vila u odnosu na koju imaju tri meča deficita beži pet bodova.

Kako u ovom trenutku po broju nastupa na večnoj listi Premijer lige Milner kaska samo za Geretom Berijem (652) i Rajanom Gigsom (632), uz još dve sezone na elitnoj ostrvskoj sceni univerzalac iz Lidsa bi imao šanse da postane rekorder.

Eventualnim prelaskom u Brajton, Milner bi se ponovo ujedinio sa dugogodišnjim saigračem iz Liverpula i engleske reprezentacije Adamom Lalanom sa kojim je delio teren u 108 navrata. Pre Liverpula Milner je odigrao 203 utakmice za Mančester Siti, a nosio je još dresove Njukasla (136), Aston Vile (126) i Lidsa (53), dok je za Gordi Albion odigrao 61 utakmicu.


tagovi

Džejms MilnerLiverpulBarnliBrajton

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara