Milojević aktivira džokera: Vukanović pre Van la Pare protiv Bajerna

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.11.19. | 09:36

Krilni napadač iz Gajdobre blizu prvog starta u Ligi šampiona ove sezone

Nije se laktao Aleksa Vukanović od dolaska u Crvenu zvezdu, delovao je smireno i samouvereno onda kada je bio u potpunosti van konkurencije za tim, gotovo mesec dana pre utakmice sa Radničkim u Nišu ga nije bilo u timu, a onda je u prvoj stopostotnoj šansi usledio - gol. Krilnom napadaču iz Gajdobre je još jednom pokazao koliko mu je malo potrebno za egzekuciju. Slično je bilo i najvažnijoj utakmici u ovoj sezoni protiv Jang Bojsa na stadionu Rajko Mitić, kada se našao na pravom mestu kod centaršuta Rodića, a svi su izgledi da će biti u prilici da kruniše jesenji deo sezone startom postavom protiv minhenskog Bajerna na stadionu Rajko Mitić.

Stručni štab srpskog šampiona na dobrom je putu da na klupi za rezervne igrače ostavi Radživa van la Paru i na njegovo mesto stavi Vukanovića. Holanđanin nije uspeo da se dokaže odmah po dolasku u Crvenu zvezdu, posle čega je u potpunosti ostao i bez samopouzdanja, a to bi dodatno moglo da produbi još jedno bledo izdanje na evrosceni. Sa druge strane, Vukanović je na najtežim utakmicama u kvalifikacijama bio na visini zadatka. U Kopenhagenu je odradio lavovski deo posla u defanzivi, a ubrzo protiv Jang Bojsa izrastao u heroja Zvezdine publike. Međutim, u dosadašnjem toku Lige šampiona ostao je u senci insostranih pojačanja srpskog šampiona na krilnim pozicijama.

Izabrane vesti

Crveno-beli nemaju previše objektivnih aduta na svojoj strani pred utakmicu za moćnim protivnikom, ali će učiniti sve da mu maksimalno otežaju posao i konačno pokažu da su u stanju makar da se ozbiljno porvaju i sa onim najsnažnijim timovima Starog kontinenta. Vukanović će defanzivno biti od velike pomoći Rodiću, dok će sa druge strane pokušati da iskoristi svaki ukazani metar ispred sebe. Ukoliko bude na visini zadatka naćiće se u dobroj prilici da produži boravak na klupi ozbiljno plaćenog Holanđanina. Možda čak i da učini ono što je Slavoljub Srnić proteklih nekoliko sezona činio svojoj konkurenciji na bočnim pozicijama, među kojima je poslednji u nizu bio Džonatan Kafu.

Učinak Alekse Vukanovića ove sezone glasi četiri gola i tri asistencije na 19 utakmica u svim takmičenjima, što daleko snažnije zvuči kada se zna da je samo devet puta bio starter. Ukupno je na terenu proveo 799 minuta, pa na svakih 200 minuta u proseku postiže pogodak, što i nije loše za jedno krilo. Ne postoji tačan podatak, ali je više nego jasno da ima daleko veći procenat iskorišćenih šansi nego sva terojica golgetera u taboru srpskog šampiona.

Dakle, Vladan Milojević je spreman da iskoristi „džokera“ u ovoj situaciji, a šta će mu on kontretno doneti kada se ostale karte bace na sto ostaje da se vidi u utorak uveče, kad se bude izašlo na megdan sastavu Hansa Ditera Flika.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara