Milojević grabi ka tituli u Emiratima: Al Vasl pobedom u derbiju preuzeo lidersku poziciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 18:52

Doskorašnji trener Crvene zvezde u svega dve nedelje razmaka savladao i drugog kandidata za naslov prvaka

Treći su po broju osvojenih titula u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali dugo već u Al Vaslu nisu imali razloga za slavlje. Više od deceniju i po, tačnije još od 2007. godine, navijači kluba iz Dubaija čekaju na novi trofej prvaka države. Ipak, njihovom čekanju uskoro bi mogao da dođe kraj, sve zahvaljujući Milošu Milojeviću.

Srpski stručnjak ni dva i po meseca posle starta sezone ne zna za poraz, a večerašnjom pobedom preuzeo je čelo tabele. Ako je i bilo onih što su sumnjali u šampionske ambicije Milojevićevog tima, više ne bi smelo da ih bude, jer Al Vasl je u velikom derbiju 7. kola savladao Al Ain – 3:1 (1:0).

Izabrane vesti

Al Ain, najtrofejniji klub u Emiratima sa 14 titula, uoči večerašnjeg okršaja bio je lider sa bodom prednosti u odnosu na Al Vasl i Šabab Al Ahli, ali je posle poraza, drugog u poslednja tri kola, prepustio čelo kolone ekipi Miloša Milojevića.

Tim nekadašnjeg trenera Crvene zvezde je na prelazu iz septembra u oktobar vezao dva remija, ali je trijumfom u četvrtfinalu Kupa pre dve nedelje nad pomenutim Šababom, još jednim od kandidata za titulu, vratio samopouzdanje kojim su fudbaleri Al Vasla odisali i tokom večerašnjeg derbija.

Najbolje se to videlo sredinom prvog poluvremena kada je Lima zavrnuo "kiflu" sa ivice šesnaesterca posle kontre koju je povukao Himenez. Početkom drugog poluvremena domaćin je posle kornera nokautirao rivala golom Buftinija, ali su se desetak minuta kasnije gosti vratili u život pogotkom rezerviste Lulenda.

Ipak, i Milojević je znao koga da podigne sa klupe, pa je ubrzo po primljenom golu na teren poslao Kaneda, a ovaj mu se u 80. minutu odužio za poverenje golom kojim je rešio pitanje pobednika.



tagovi

Miloš MilojevićAl VaslAl Ainujedinjeni arapski emiratiUAE

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara