Vladan Milojević, Miodrag Božović, Ivan Jovanović, Valdimir Ivić (Reuters, Star sport)
Vladan Milojević, Miodrag Božović, Ivan Jovanović, Valdimir Ivić (Reuters, Star sport)

Milojević i Jovanović kandidati za jednu, Božović i Ivić za drugu klupu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.05.21. | 18:09

Srpski treneri na ceni

Grčka i Kipar su destinacije na kojima bi uskoro mogli videti dvojicu poznatih srpskih trenera.

Kandidati za klupu Panatinaikosa su Vladan Milojević i Ivan Jovanović, dok kiparski Apolon želi Miodraga Božovića i Vladimira Ivića.

Izabrane vesti

Panatinaikos je sperman za još jedan – ko zna koji po redu – ’restart’ posle neuspešne sezone. Atinski Zeleni su opet izvisili za plasman u Evropu i nadaju se da bi sledeće sezone mogli amakr korak napred. Da i ne pominjemo trofeje kojih je u prethodnih deset godina bio samo jedan - Kup Grčke (2014). Probao je PAO sa legendarnim Rumunom Laslom Bolonnijem ali mi ni on nije pomogao i rastali su se na kraju sezone.

Već nedeljama vlada neizvesnost oko izbora novog trenera, a bivši Zvezdin trener Vladan Milojević je u jednom momentu važio za kandidata broj jedan. Kao bivši igrač atinskog kluba i kasnije uspešan trener u Panioniosu i Zvezdi bi oberučke bio prihvaćen u zelenom delu Atine, ali izgleda da je negde zapelo u pregovorima. Panatinaikos i nije baš sredina u koju treneri trče...

Tako je poslednjih dana u prvi plan iskočilo ime Ivana Jovanovića koji ima legendaran status u kiparskom fudbalu.  On je igračku karijeri završio u Grčkoj, a tamo je počeo i trenersku. Ipak, najveće uspehe je ostvario vodeći kiaprski APOEL sa kojim je igrao četvrtfinale Lige šampiona. Bez posla je otkako je napustio klupu reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog panedmije koronavirusa. Atinski mediji ga sada promovišu kao favorita da preuzme PAO. Pored njega i Milojevića koji je i dalje u igri, pominju se još neka poznata trenerska imena poput Velšanina Krisa Kolmena i Švajcaraca Renea Vajlera i Kristijana Grosa.

I dok bi legenda među Kipranima mogla na klupu grčkog kluba, zvučno ime grčkog fudbala bi moglo na klupu kiparskog kluba.

Tamošnji Apolon takođe traži trenera, a mediji barataju imenima Vladimira Ivića i Miodraga Božovića. Ivić je bez posla otkako je sredinom sezone dobio otkaz u engleskom Votfordu. U Grčkoj je stekao ime igrajući za AEK, Aris i PAOK, dok je trenersku karijeru upravo počeo na klupi solunskih crno-belih i doneo im trofej u Kupu Grčke. Kasnije je sa uspehom radio u Makabiju iz Tel Aviva. Svesni su na Kipru da je Ivić teška meta ali ne gube nadu.

Ako ne može Ivić, možda bi mogao Miodrag Božović. Nekadašnji trener Zvezde je bez posla otkako je letos napustio klupu Krila Sovjetov. Na Kipru je boravio i kao igrač (APOP) i kao trener (Pafos), a pre dve godine je APOEL bio ozbiljno zagrizao za njegove usluge. Odbio ih je jer je imao bolju ponudu u Rusiji. Sada se Apolon nada da bi mogao da ga namami na Kipar...


tagovi

Vladan MilojevićIvan JovanovićMiodrag BožovićVladimir IvićPanatinaikosApolon Limasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara