Vladan Milojević i Vladimir Matijašević dok su sarađivali u Čukaričkom (©MN Press)
Vladan Milojević i Vladimir Matijašević dok su sarađivali u Čukaričkom (©MN Press)

Milojević neće s Matijaševićem?

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 08:30

Čekajući novog selektora...

Ceh će, kao po običaju, platiti selektor. Ljubiša Tumbaković istina nije još dobio otkaz, ali ga po opštem mišljenju na funkciji drži to što Fudbalski savez Srbije još nije izabrao njegovog naslednika. Fudbalska javnost saglasna je i oko toga je da doskorašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević prvi pik čelnih ljudi sa Terazija i da je FSS spreman i da Al Ahliju plati obeštećenje kako bi ga doveo. Izgleda međutim da i Milojević ima svoje uslove, a kako navodi Sportski žurnal jedan od njih bi bio da se Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS, odmakne od A tima.

Kako piše Žurnal, netrpeljivost Milojevića i Matijaševića datira još od njihove saradnje u Čukaričkom, veoma uspešnom isprva, međutim, nisu se rastali u najboljim odnosima. Štaviše...

Izabrane vesti

Nemoguće je očekivati da njih dvojica izglade odnose i čelnici FSS moraće da Matijaševića odvoje od Orlova ukoliko žele Milojevića na selektorskoj funkciji“, ističe Žurnal.

Isti list podseća i da na Terazijama nemaju previše izbora, jer Veljko Paunović nije dostupan, pa kao drugi kandidat ostaje još samo Ivan Jovanović.

Mada Blic u kandidate promoviše još dvojicu: Sava Miloševića, doskorašnjeg trenera Partizana, te Slavišu Stojanovića, koji je bio šampion Srbije 2014. godine nakon što ga je u Crvenu zvezdu doveo baš sadašnji predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Milojević je ipak pik broj jedan, to je svima jasno, samo nije jasno da li to znači da bi FSS morao da bira između selektora i sportskog direktora? Ili bi Matijašević nastavio da radi samo sa mlađim kategorijama što je od ranije osnovno zaduženje Gorana Grkinića, dok se juče pojavila informacija da će u tim biti inkorporiran i Nikola Lazetić, doskorašnji sportski direktor Vojvodine. Mandat na Karađorđu završio je uz žestoke kritike navijača, ali su se verovatno i oni odobrovoljili nakon što je Lazetić objavio da je Vojvodini oprostio dug od 133.000 evra.


tagovi

Vladan MilojevićVladimir MatijaševićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara