Miloš Milojević (©MN Press)
Miloš Milojević (©MN Press)

Milojević: Nismo hteli u "fajt", možemo da igramo i drugačije

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 21:34

Prvi utisci Zvezdinog trenera posle 169. večitog derbija

Uspela je Crvena zvezda da ispuni cilj u 169. večitom derbiju i savlada Partizan (1:0), međutim, opšti utisak je da crveno-beli nisu odigrali na nivou na kom se očekivalo. Posebno ako se ima u vidu da je domaćin poveo već u 5. minutu.

Ušao je petostruki uzastopni šampion Srbije u duel sa ogromnih 13 bodova prednosti, dok je rival u krizi, kako rezultatskoj, tako i organizacionoj. Na stadion Rajko Mitić crno-beli su doputovali sa trenerom debitantom, ali je Igor Duljaj uspeo da u pauzi između dva poluvremena trgne svoje igrače i nakon vrlo slabog prvog poluvremena natera ih da odigraju dosta bolje po povratku sa odmora. Što se tiče Crvene zvezde, bilo je obrnuto. U drugom poluvremenu domaćini su dugo čekali na prvi šut ka protivničkom golu. Bili su u podređenom položaju i više koncentrisani na odbranu svog, nego napad protivničkog gola.

Izabrane vesti

Složio se sa tom konstatacijom i Miloš Milojević.

"Slažem se da se možda očekivao drugačiji rezutat. To smo i želeli, pokušali smo, ali ostaje žal za propuštenim šansama. U drugom poluvremenu je važnost utakmice uticala. Pokušali smo da smirimo igru, da ne idemo u haotični fajt koji nam ne treba, jer možemo da igramo drugačije, što smo i pokazali. Na kraju smo ipak zasluženo pobedili, igrači su prepoznali energiju navijača i nošeni njom ostvarili cilj. Poštujemo rivala, ali zasluženo smo pobedili", ocenio je trener Crvene zvezde.

Objasnio je Milojević izmenu u 75. minutu, kada je Aleksandra Kataija zamenio štoper Nemanja Milunović, što je dovelo do promene formacije sa 4-2-3-1 na 3-5-2, odnosno sa petoricom u zadnjoj liniji kada se tim brani.

"Imali smo period od sedam minuta kada su oni napadali sa dosta igrača, hteli smo to da zaustavimo. Povreda Milunovića nas je naterala da se vratimo i čestitam igračima na fleksibilnosti, napredovali smo za ovih par meseci jako puno, naravno, uvek može bolje i pokušaćemo da bude tako", istakao je Milojević.

Osvrnuo se trener crveno-belih i na veliki broj prekršaja.

"To je naš derbi, nema tu mnogo lepote, onda se to okrene na fajt. BIla je dosta sadržajna utakmica, svi su dali 100 odsto. Ostalo ćemo rešavati usput".



tagovi

FK Crvena zvezdaMiloš Milojević169. večiti derbiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara