Miloš Milojević (Star sport)
Miloš Milojević (Star sport)

Milojević se vratio iz Norveške u Švedsku, igrači ga žele za trenera, Rozenborg se premišlja

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 17:13

Izgleda da je problem obeštećenje

Skandinavski mediji su u ponedeljak objavili da će srpski stručnjak Miloš Milojević klupu švedskog Hamarbija zameniti Rozenborgovom. Angažman u najtrofejnijem norveškom klubu je ogromna stvar za svakog trenera koji se bavim tim poslom na severu Evrope.

U utorak veče Milojević je doputovao u Trondhajm na pregovore sa Rozenborgom, a tamošnji mediji su tvrdili da je dogovor načelno postignut između kluba i srpskog trenera i da se čeka sporazum norveškog velikana i Hamarbija sa kojim Milojević ima još godinu dana ugovora. Srbin se u sredu vratio iz Norveške u Švedsku bez potpisanog ugovora.

Izabrane vesti

Norveški mediji danas pišu da će se Upravni odbor Rozenborga opet sastati u narednim danim kako bi napravio novu procenu oko izbora naslednika Agea Hareidea koji odlazi u penziju. Rozenborgova prva želja je bio Kjetil Knutsen iz Bodea ali je on odbio ideju da vodi klub iz Torndhajma. Međutim, sada je ta priča navodno opet aktuelna jer se Knutsen navodno premišlja.

Ipak, prema pisanju švedskih medija, prepreka za dolazak Milojevića nije nikakva aktuelizacije priče oko Knutsena već ugovor u Hamarbiju i obeštećenje koje bi Norvežani trebalo da plate.

„Nemam komentar. Sada je sve na klubovima. Poštujem ugovor koji imam u Hamarbiju. U Trondhajmu smo pričali o fudbalu. To je ono u čemu sam dobar“, rekao je Miloš Milojević norveškim medijima.

Fudbalski eksperti u Skandinaviji opisuju Milojevića kao ofanzivnog, autoritativnog i uzdbudljivog trenera.

„Milojevićeva najveća karakteristika, kada je stil igre u pitanju, je da su njegove ekipe fleksibilne i prilagodljive. Poput mnogih modernih trenera današnjice, njegove ekipe igraju visoko i prave intenzivan pritisak na protivnika“, rekao je poznati švedski novinar Hugo Manson

Zanimljivo je da igrači Rozenborga javno priželjkuju Milojevića za treera.

„Čuo sam za Milojevića, a u medijima sam pročitao za interesovanje našeg kluba za njega. Vidim da mu lepo ide u Hamarbiju ali ne znam ništa više od toga. Ako dođe kod nas, biće vrlo uzbudljivo. Mi smo snažna i moćna ekipa. Imamo igrače koji mogu baš mnogo da trče. Mislim da bi nam ovaj trener baš odgovarao. Pogtovo nama u ofanzivnoj liniji tima. Voleo bih da igram za njega. Fudbalski sam edukovan kod Ralfa Rangnika u Lajpcigu i volim da igram tu vrstu fudbala. A to je totalna juranjava gde moji kvaliteti poput brzine i snage mogu da dođu do izražaja“, rekao je Rozenborgov napadač Noa Holm.


tagovi

Miloš MilojevićHamarbiRozenborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara