Milojević: Totenhem je i dalje veliki tim, nemamo čega da se plašimo

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.10.19. | 21:03

Zvezdin trener se setio Gorana Bunjevčevića i otkrio do sada nepoznat detalj iz karijere i kako je dobio posao na Marakani

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Londona)

Od Minhena do Londona prošlo je pet sedmica, ali Crvena zvezda kao da je preživela pet takmičarskih godina. Pala je tokom 161. večitog derbija, ali se uzdigla u sudaru sa Olimpijakosom, nedvosmisleno pokazavši da je zasluženo u odabranom društvu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Tim sa Marakane stigao je u prestonicu Ujedinjenog Kraljevstva po potvrdu da joj je u ovakvom ambijentu uvek i stalno mesto. Za tako nešto biće joj potrebna hrabra igra u sutrašnjem izdanju protiv vicešampiona Totenhema (21 čas), kome se odavno nalazi nož pod grlom.

Ali, ipak, je to vicešampion Evrope, tim satkan od asova kao što su Kejn, Son, Eriksen, ekipa kojoj na supermodernom stadionu nedostaje još samo od ptice mleka. Ali valjda je Crvena zvezda kroz dosadašnja iskustva prevazišla impresiju onog što je okružuje, a što je toliko daleko od Srbije.
„Svaki klub prolazi kroz razne periode. Mnogo je bačen akcenat na tu njihovu navodnu krizu. To su sjajni igrači predvođeni fenomenalnim trenerom koji, po meni, spada u red najboljih trenera na svetu. Gledaćemo na njih kao da igraju u najboljoj formi. Ne opterećujemo se pričama o krizi, iako imaju problema. Oni su i dalje jedan od najboljih timova u Evropi i Premijer ligi“, poručio je Vladan Milojević na konferencije za medije uoči meča.

Imperativa nema u taboru srpskog šampiona. Zvezda može da gleda London, uživa u Londonu i pokaže da napravi senzaciju.
„Ponosan sam što sam trener Zvezde u ovom trenutku. Bajern i Totenhem su dve ekipe koji su favoriti kada govorimo o strukturi kluba i odakle dolaze. Mi ćemo da se spremamo kao što smo se spremali kao do sada. Opet ću da se ponovim: nemamo čega da se plašimo. Pokušaćemo da nametnemo našu igru, videćemo da li će nam to protivnik dozvoliti. Žao mi je što neće biti naših navijača“.

Imaće sutrašnji duel između Totenhema i Crvene zvezde i treću dimenziju. Setiće se na stadionu Sparsa preminulog bivšeg kapitena crveno-belih Gorana Bunjevčevića koji je pet godina bio član aktuelnog  vicešampiona Evrope.
„Dobio sam posao u Zvezdinoj akademiji zahvaljujući Goranu Bunjevčeviću. To sad prvi put kažem pred brojnim domaćim i inostranim novinarima. On je dao zeleno svetlo, poznajem ga kao velikog profesionalca i zvezdaša. Dao je mnogo toga srpskom fudbalu… To što se Totenhem setio Gorana Bunjevčevića pokazuje da je to više od kluba“.

Nije želeo Zvezdin strateg da kuka zbog povrede Ričmonda Boaćija.
„Nisam iz te filozofije, meni ne fali nijedan igrač. Za mene je najbolji igrač onaj koji je došao ovde. Ne bih voleo da pričam o igračima koji nisu to. Dobro smo se spremili i znamo da će odlučiti sitni detalji“.

Domaći novinari pitali su Vladana Milojevića da prokomentariše priču kojom danima hrane čitaoce – rasizmom. Posledica dešavanja u Sofiji.
„U 21. veku pričati o rasizmu… Ja sam čovek sporta i osuđujem to. Naravno da osuđujem takve pojave“.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara