Vladan Milojević (©Starsport)
Vladan Milojević (©Starsport)

Milojević "zategao" odbranu, ima sve pobede, ali na Večitom derbiju još nikada nije pobedio

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 13:13

Srpskog stratega na klupi APOEL-a očekuje veliki meč u Nikoziji protiv Omonije (nedelja, 16) u okviru 12. kola šampionata Kipra

Šest utakmica Vladana Milojevića na klupi APOEL-a – šest pobeda tima iz Nikozije! Nekadašnji strateg Crvene zvezde i Čukaričkog sa puno uspeha je započeo novu epizodu u kiparskom fudbalu. Zasukao je 52-godišnji Aranđelovčanin rukave i prihvatio se misije da posle četiri godine vrati najtrofejniji klub Rajskog ostrva na tron. Trijumfalnu seriju probaće da nastavi ove nedelje od 16 časova, kada je na programu Večiti derbi sa Omonijom.

Reč je o susretu 12. kola šampionata Kipra, a APOEL ga dočekuje na četvrtoj poziciji. Zaostaje pet poena za liderom Pafosom, dok ima po poen manje od AEK Larnake i Arisa iz Limasola.

Izabrane vesti

Omonija je s druge strane već ispala iz šampionske trke. Zaostaje ogromnih 13 bodova za Pafosom i tek je šesta na tabeli, na samoj granici između plej-ofa i plej-auta.

Milojeviću će ovo da bude četvrti kiparski Večiti derbi, ali prvi na žuto-plavoj strani. Prethodna tri je doživeo u sezoni 2015/2016, na klupi Omonije. I izgubio je svaki. Dva puta sa po 2:0, jednom sa 2:1.

16.00: (2,00) APOEL (3,25) Omonija (3,70)

Sada je drugačija situacija. Milojević je ovog puta na klupi boljeg tima, a nije trebalo puno vremena da ekipa počne da igra po njegovim prepoznatljivim notama.

Naime, srpski stručnjak je brzo „zategao“ defanzivu. Što dokazuje podatak da APOEL nije primio nijedan gol na poslednje četiri utakmice. Sa po 1:0 je savladao AEK Larnaku, Apolon i Doksu, dok je sa 2:0 bio bolji od Paralimnija.

Omonija takođe ima jednog Srbina kao uzdanicu. U pitanju je nekadašnji štoper Partizana Nemanja Miletić, koji je standardan prvotimac ekipe iz Nikozije. Odigrao je ove sezone 17 utakmica u svim takmičenjima, bio je čak i strelac jednom. Pogodio je Miletić mrežu Paralimnija sredinom septembra u pobedi sa 4:0.

Na klupi Omonije sedi belgijski strateg Janik Fereira, koji je već bio dva puta Milojevićev rival. Oni su se nadmudrivali dva puta u sezoni 2020/2021 u Saudijskoj Arabiji. Srbin je tada sedeo na klupi Al Ahlija iz Džede, dok je Fereira vodio Al Fateh. Obojica su pobedili po jednom, prvo je Milojević slavio sa 1:0, posle čega se u martu prošle godine Fereira osvetio i pobedio sa 4:1.

Prošle sezone je APOEL dva puta pobedio Omoniju, sa po 4:2.APOEL je tada igrao plej-of, a Omonija plej-aut.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KIPAR 1 – 12. KOLO

Petak

Hloraka – Paralimni 2:1 (2:1)

Subota

Karmiotisa – Doksa 2:1 (0:1)

AEK Larnaka – Apolon 1:0 (1:0)

Nedelja

16.00: (2,00) APOEL (3,25) Omonija (3,70)

18.00: (2,80) AEL Limasol (3,00) Anortozis (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Vladan MilojevićAPOELAPOEL NikozijaOmonijaKipar 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara