Vučelić (© Star sport)
Vučelić (© Star sport)

Milorad Vučelić: Sudije od svega zaštićene, niko nema takav imunitet

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 09:17

„Možda je naš VAR specifičan, neki softver specijalan“, kaže predsednik Partizana

Eho remija Partizana i Javora odzvanja fudbalskom Srbijom. I nisu uključeni samo direktni akteri završnog meča nedeljnog programa 16. kola Mozzart Bet Superlige, već i ostali zainteresovani. Čini se da neće tek tako utihnuti komentari. Najviše na račun sudija.

Glavni Andrija Stojanović je svirao jedanaesterac za Ivanjičane, a nije za crno-bele – mada gosti uveravaju da je trebalo za njih još u 11. minutu neposredno pre kontre završene izjednačenjem Bibarsa Natha – i time ražestio čelnike viceprvaka dražve. Do te mere da su se čak triput zvanično oglasili posle utakmice, a prvi među njima podiže glas protvi stanja u Sudijskoj organizaciji.

Izabrane vesti

Predsednik Milorad Vučelić ogorčen je i svestan da je prostor za manevar ograničen.

„Šta možemo da učinimo? Ovo što smo tražili: da nam dostave komunikaciju sudije i VAR sobe. Prokomentarišeš li suđenje, ima da te kazne, to je sve tako... Nemoćan si, sudije su zaštićene od komentara, svega, klubovi ne smeju ništa da kažu. Imunitet, koji ne može da se meri... Niko nema takav! U prošlosti sam već kažnjavan: jedan sam od retkih prestupnika u srpskom fudbalu“, podseća Vučelić u izjavi za Sportski žurnal.

I čudi se kako je uprkos činjenici da postoji VAR, čovek zadužen za gledanje spornih situacija u Staroj Pazovi, Miloš Milanović, ostao bez uticaja na odluke Andrije Stojanovića. Posebno u finišu.

Možda je naš VAR specifičan, neki softver specijalan?! Ne znam... Trebalo bi pitati Filipovića: koji se softver koristi? Ovo što gledamo po svetu je nešto što je sasvim drukčije, ili se meni čini. Posmatram pažljivo te utakmice i, jednostavno, vidim čemu VAR služi: kad se poništavaju golovi, penali, sve ostalo... Ovde, izgleda, to ne služi kao pomoć, već kao pokriće“.

Da se pojedine odluke tumače raznoliko, jasno je i Vučeliču, međutim, ne ide mu u glavu je li odgovornost za nedeljna dešavanja veća na glavnom ili VAR sudiji.

„Višestrano... Obostrano. Ne znam, svi su podjednako odgovorni... u tim finesama: ovaj je trebao, pa kad se on... Pa, nije bio intenzitet, ovo, ono... Sve smešni alibiji! Da li sam iznenađen? Jesam zgađen, ne i iznenađen“.

U opštoj halabuci, iznenađeni su u Humskoj što se neposredno posle njih oglasio i Javor.

„Saopštenje? Kao da je pisano u nekom drugom klubu! Ivanjičanima niko ne osporava igru i rezultat. Nije to tema... Izvojevali su to što jesu, ne znam čime se oni nalaze pogođeni“, dodao je Vučelić za Žurnal.


tagovi

Milorad VučelićFK PartizanVAR tehnologija

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara