Miloš Cvetković i njegovo poređenje srpskog i bugarskog derbija

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.04.18. | 12:42

„Navijači Zvezde će vam oprostiti ako ne osvojite titulu, ali derbi morate da dobijete“, poručio iskusni desni bek Levskog

Svi igrači koji u karijeri obuku dres Crvene zvezde i Partizana ne zaboravljaju trenutke provedene u ovim klubovima i kada karijeru nastave u inostranstvu.

Takav je slučaj i sa nekadašnjim desnim bekom Crvene zvezde, Milošem Cvetkovićem, koji od ove sezone igra za Levski.
„Levski je u Bugarskoj kao Crvena zvezda u Srbiji, to su dva najveća tima u ovim državama. Znam šta navijači u Bugarskoj očekuju od nas i koliko im znači klub. Znam da žele trofeje i zbog toga mi je drago što smo se plasirali u finale Kupa“ rekao je Cvetković za topsport.bg.

Izabrane vesti

Kada je došao u Levski nije sve bilo tako lako, ali se situacija polako popravlja.
„Nema mnogo razlike između srpskog i bugarskog fudbala, ali je potrebno vreme. Počeo sam slabo, ali već posle mesec i po dana sve je bilo mnogo bolje. Znam šta su navijači govorili i novinari pisali o meni posle prvih nekoliko utakmica. Posle svake utakmice idem da pozdravim navijače, ako sam odigrao loše kritikuju me, ako sam bio dobar dobijam pohvale“ dodao je Cvetković i tako potvrdio da nema velike razlike između Srbije i Bugarske i u tom segmentu.

Derbi između Levskog i CSKA liči na srpski večiti derbi.
„Navijači, igrači, svi žele pobedu u toj utakmici. Navijači Zvezde će ti oprostiti ako ne osvojiš titulu, ali derbi moraš da pobediš. Igrao sam tri puta protiv Partizana i imam tri remija. Protiv CSKA sam igrao četiri puta, jednom pobedio, jednom izgubio i dva puta igrao nerešeno. Ako ste srpski ili bugarski fudbaler, možete da budete ne znam koliko dobri, ali ako niste igrali u derbiju kao da niste igrali fudbal“,  zaključio je defanzivac Levskog, koji je za klub iz Sofije ove sezone igrao 19 puta.

Foto: MN Press


tagovi

Miloš Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara