Miloš Degenek pred odlaskom u Dubai!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 09:50

Bivši trener crveno-belih Miloš Milojević ima želju da ga dovede na pozajmicu u Al Vasl

Prvi mandat u Crvenoj zvezdi je bio nezaboravan, ovenčan herojskom partijom u Salcburgu. Drugi je bio, takođe, plodonosan, uz gol u Bernu i dobre partije u trenerskoj eri Dejana Stankovića. Ali treći boravak reprezentativca Australije Miloša Degeneka mogao bi da bude završen posle samo šest meseci.

Doveden kao velika želja sada bivšeg trenera Baraka Bahara, Miloš Degenek je bio projektovan kao starter, ali je posle kiksa na Krovu na volšeban način izgubio status kod izrelaskog stručnjaka. Iako je poznavao njegov igrački opus i želeo da ga dovede u Makabi iz Haife, Barak Bahar je slabo koristio Miloša Degeneka. Srbin iz Knina odigrao je samo osam utakmica u jesenjem delu sezone, proveo je na terenu svega 400 minuta, bez konkretnog učinka.

Izabrane vesti

Sarađivao je Miloš Degenek i to vrlo uspešno sa Vladanom Milojevićem u periodu kada je Zvezda krčila put ka Ligi šampiona, ali bi tokom 2024. godine vrlo lako mogao da ima drugog šefa, identičnog prezimena Milojević. Prema saznanjima Mozzart Sporta, postoji ozbiljna mogućnost da reprezentativac Australije pojača redove lidera prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Vasla kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde.

Kontakt između predstavnika dva kluba je uspostavljen, Miloš Milojević je zvao Degeneka i upoznao ga sa ambicijom da ponovo sarađuju, pošto je mladi stručnjak bio deo stručnog štaba Dejana Stankovića. Iza Miloša Milojevića je odličnih šest meseci u Al Vaslu. Iako njegov klub nije bio prvi favorit u prvenstvu Emirata, prvi deo sezone završio je na liderskoj poziciji, sa devet pobeda i tri remija. Plasirao se Milojević i u polufinale Kupa posle dvomeča sa Markom Nikolićem i zadobio poverenje uprave kluba iz Dubaija da dovede kvalitetna pojačanja.

Miloš Degenek bi trebalo da bude jedno od njih. U zamislima srpskog stručnjaka, reprezentativac Australije bi trebalo da pokriva pozicije štopera i desnog beka. Sve ono što kod Bahara nije.

Narednih dana čelnici Al Vasla i Crvene zvezde trebalo bi da preciziraju model saradnje. Odnosno da li će se u ugovor o pozajmici ubaciti klauzula o obaveznom otkupu.

Degenek je pojačao Crvenu zvezdu u letnjem prelaznom roku. Crveno-beli su za njegovu slobodu Kolumbosu platili 500.000 evra. Posle šest meseci u zapećku, teško je očekivati da će Crvena zvezda iole profitirati. Međutim, srpski šampioni onako treba da skrati kadar. Na štoperskoj poziciji su trenutno kapiten Dragović, potom Spajić, Điga i veteran Milunović koji bi mogao da bude rehabilitovan kod Vladana Milojevića. Uz sve to na pripreme će poći i mladi Veljko Milosavljević.


tagovi

Miloš DegenekMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara