Jojić (© Star sport)
Jojić (© Star sport)

Miloš Jojić o razlozima povratka: Partizan je institucija za klubove koji se bore za opstanak u drugoj ligi Nemačke

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.10.20. | 11:31

„Presudno je da poguramo strance, da shvate kakvu težinu ima ovaj grb“, kaže povratnik iz Turske

Došao je bivši đak Pari Sen Žermena, doveden je reprezentativac Mađarske, vratila su se trojica defanzivaca, međutim, utisak je da Grobari u nastavku sezone najviše očekuju od Miloša Jojića. S razlogom, jer se provereni vezista maja 2013. zauvek uselio u navijačka srca, a desetak dana pred 163. večiti derbi igra i njemu brk pred pomisao da će povratnički debi imati protiv Crvene zvezde.

Uz samo jednu želju: da državni i fudbalski organi dozvole prisustvo publike na stadionu, kao što jesu u završnici minule sezone.

Izabrane vesti

„Šuška se da će otvoriti 30 odsto kapaciteta stadiona. Nadam se da će biti naših navijača i da ćemo ih nagraditi sa tri boda“, istakao je Jojić u intervjuu za klupsku televiziju, dan pošto je drugi put u karijeri zadužio dres s brojem 39 na poleđini.

Jasno je da pristalice Partizana očekuju da reprizira „kiflu“ iz 144. derbija, kad je iz slobodnog udarca matirao Bobana Bajkovića za 1:0 Parnog valjka.

Svakog 18. maja dobijem više poruka nego za rođendan“.

Sedam i kusur godina kasnije nadaju se u Humskoj reprizi tog rezultata. Možda i preokreta u borbi za titulu. Pogotovo posle osveženje kadra u završnici prelaznog roka.

U svakom prelaznom roku postojao je kontakt sa Partizanom, mislio sam da ni u ovom nije realno da se vratim, posle dobrih igara u Austriji bio sam ubeđen da ću opet u nemačku Bundesligu. Saletu Stanojeviću sam otvoreno rekao s kim pregovaram, dodao da ne mogu u isti koš da stavim Partizan i neke drugoligaške klubove koji se bore za opstanak. Ipak je Partizan instituacija za tamo neki nemački klub“.

Opisao je doskorašnji član Istanbul Bašakšehira kako su tekli poslednji dani prelaznog roka.

Bio sam u blagom stresu, morao sam da donesem emotivnu odluku, konsultovao sam se sa roditeljima i prijateljima, četiri dana pre kraja prelaznog roka presekao i najboljeg rešenje je – Partizan. Ne mogu da se porede crno-beli sa drugoligaškim nemačkim klubovima. Ovde su imperativ titula i igranje Evrope, mislim da sam igrač koji bi trebalo da bude u takvoj ekipi“.

Kad je odlazio u Borusiju iz Dortmunda bio je Miloš Jojić jedan od mlađih u ekipi. Sad će biti među iskusnijima, za zadatkom da prihvati ulogu lidera i kao Partizanovo dete vrati na teren izgubljeni kult kluba.

Verujem da mentalitetom i karakterom mogu da povučem ekipu, da bude slična meni. Nas, Partizanove dece, ima više (Obradović, Miljković, Marković, prethodno Smiljanić, prethodno Marković, Brežančić, Vitas, Stevanović, Popović). Biće nam to presudno da poguramo strance, da i oni shvate kakvu težinu ima ovaj grb“, dodao je Miloš Jojić.

STANOJEVIĆ PROGNOZIRAO: TI SI BUDUĆNOST PARTIZANA

Prvi put u takmičarskom fudbalu sarađivaće Miloš Jojić i Aleksandar Stanojević, mada su već imali priliku da se upoznaju.

Bila je jesen 2011, Partizan je gostovao na Sardiniji tokom reprezentativne pauze, nedostajali su neki igrači prvog tima, nas nekoliko iz omladinskog pogona pozvao je za susret sa Kaljarijem i posle 0:0 mi je Stanojević rekao da sam budućnost Partizana“, podseća Jojić.


tagovi

FK PartizanSuperligaMiloš Jojić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara