Slavlje igrača IMT-a (foto: Starsport)
Slavlje igrača IMT-a (foto: Starsport)

Miloš Luković jednim golom prekinuo dve serije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.12.23. | 19:15

Pogotkom mladog napadača IMT savladao Novi Pazar sa 1:0

Ono što u poslednja dva meseca i nešto više nije pošlo za rukom ni nekim visoko rangiranim ekipama, ne računajući lidera iz Humske, uspelo je IMT-u. Novajlija u eliti je u 18. kolu Mozzart Bet Superlige slavio u Zaplanjskoj protiv Novog Pazara sa 1:0 (0:0), prekinuvši seriju od tri prvenstvena poraza.

Istovremeno, stavljena je tačka na niz od četiri trijumfa u takmičarskom mečevima Novog Pazara, koji nije iskoristio priliku da se približi trećeplasiranom TSC-u i odlepi od Čukaričkog na bodovnoj koti 26.

Izabrane vesti

Nije bilo efikasno kao sredinom avgusta kraj Jošanice, gde je IMT blickrigom u finišu sa 2:3 došao do 4:3, a da nije bilo velike greške gostiju početkom drugih 45. minuta ne bismo ni videli gol na popularnom Krovu. Žaliće momci u plavo-belim dresovima za nekim promašenim šansama, pre svega Marka Šćepovića

U finišu koškanje i gužva na terenu, ali i na tribinama. Živci su popustili. Sudija David Matić je krivce pronašao u Ademu Ljajiću i Vladimiru Radočaju, kojima je pokazao žute kartone, uz sankcije prema još nekim akterima gužve stacioniranim na obe klupe.

Nije bilo preterano dosadno u prvom poluvremenu, ali daleko od nekog fudbala za priču. Jedna šansa za goste i veliki promašaj Šćepovića sa distance manje od metra, a nakon toga dve i po prilike za Traktoriste, koji su ostavili nešto bolji utisak u tih 45 minuta.

U tom delu meča videlo se da družini Siniše Dobrašinovića, uprkos jalovoj dominaciji u posedu, nedostaju lucidnost, hitrina i iskustvo lakše povređenog Sejdube Sume na protivničkoj polovini, takođe i rutina u završnici drugog rekovalescenta Marka Obradovića u završnici. Malo je škripelo u poslednjoj liniji, srećom za Plave bez posledica do obaveznog odmora.

Domaćin nije imao Luku Lukovića i iks faktora u prvom ovosezonskon odmeravanju snaga današnjih rivala Viktora Živojinovića, ali su puleni Nebojše Jandrića i bez dvojice kvalitetnih ofanzivaca, od kojih je Živojinović specijalista za ulogu džokera, uspevali da budu opasni po Nikolu Mirkovića.

Na prvo uzbuđenje čekalo se do 16. minuta. Po levoj strani kombinovali su Ljajić i Ebenezer Anan, pa su uključili i Nikolu Karaklajića, čiji centrašut nadomak gol linije nije iskoristio Šćepović. Iako mu je malo smetao Petar Ćirković, iskusni napadač je morao bolje. Promašio je okvir, dok je golman IMT-a Miloš Gordić paradom pokušavao da stigne do epicentra dešavanja.

Revanširao se Miloš Luković četiri minuta kasnije. Dobio je loptu sa desne strane od agilnog Radočaja, ali je uspeo da je promaši sa nekih osam metara, kad se činilo da nema prepreku u pokušaju da savlada Mirkovića.

Radočaj je u 32. minutu pronašao Nikolu Krstića, koji je traljavo tukao. Mirković je lako pokupio loptu. Najbolja šansa za IMT u prvom poluvremenu stigla je nakon kornera Aleksandra Zueva i glavom Nikole Zukića sa četiri metra. Mirković je bravurozno intervenisao. 

Mnogo dinamičnije drugo poluvreme, a kako i ne bi kad je IMT već u 46. minutu stigao do prednosti. Omar Fajed je ispao iz igre, a njegov parnjak iz štoperske linije Emir Azemović poslao je kratku loptu za Mirkovića, što je presekao i kaznio precizni Luković - 1:0.

Dve velike šanse za Novi Pazar iz neposredne blizine nisu iskoristili Mitar Ergelaš na idealan pas Ljajića u 62. i Marko Šćepović u 64. minutu. Najpre odbrana Gordića, zatim još jedan propust nekadašnjeg špica Partizana i državnog tima.

Imali su gosti nedugo zatim sreće, ali i fenomenalnog Mirkovića, za kojeg iz izglednih situacije rešenje nisu imali Radočaj i Veljko Kijevčanin.

Još nekoliko solidnih napada na ove strane, ali promene rezultata nije bilo. Novi Pazar je zaustavljen kada to možda i nije bilo za očekivati.

MOZZART BET SUPERLIGA - 18. KOLO

IMT - NOVI PAZAR 1:0 (0:0)

/Luković 46/

Beograd

Stadion Voždovca

Gledalaca: oko 200

Sudija: David Matić

Žuti kartoni: Zuev, Lambulić, Gordić, Radočaj (IMT), Karaklajić, Fajed, Ljajić (Novi Pazar)

IMT (4-4-2): Gordić 7 - Glišić 7, Lambulić 6.5, Vuković 6.5, Ćirković 6.5 - Krstić 6.5 (90+8. Cvetković -), Vukić 6.5, Kijevčanin 7, Zuev 6.5 (49. Džinović 6.5) - Radočaj 7, Luković 7

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Mirković 7 - Lazić 5.5, Azemović 5.5, Fajed 5.5, Anan 6 - Sise 6 (88. Ejbrahams -), Momčilović 6 (51. Đo 6.5) - Ergelaš 5.5 (66. Bogdanovski 6), Ljajić 6, Karaklajić 6 (88. Čirjak -) - Šćepović 5.5

Igrač utakmice: Miloš Luković (IMT) 7

MOZZART BET SUPERLIGA – 18. KOLO

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Katai 8pen, Mijatović 68, Hvan 88 – Sremčević 10/

Železničar - Spartak 2:1 (2:1)

/Romanić 10, Hajdin 30 - Tošeski 12/

Nedelja

Radnik - Voždovac 1:1 (0:1)

/Đurđević 81 ag – Flemings 14/

Javor – Čukarički 1:2 (0:1)

/Bosić 55 – Ivanović 8, Stanković 89/

IMT - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Luković 46/

Ponedeljak

16.00: (5,80) Radnički (3.80) Partizan (1.62)

18.30: (1.55) Vojvodina (4,10) Napredak (6.25)



tagovi

IMTFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaMiloš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara