Milošević između Miletića i Tošića
Milošević između Miletića i Tošića

Milošević jasan: Musa je tražio pozajmicu! Brežančić je ozbiljno pojačanje, biće ih još

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.19. | 14:57

Trener Partizana o prvim utiscima sa Zlatibora

Došla petorica – otišao niko. To je dosadašnji bilans prelaznog roka u Partizanu, mada se transfer pijaca u Humskoj 1 tek zahuktava i biće prometno na Topčiderskom brdu narednih dana.

Posle dolazaka Dominika Dinge, Periše Pešukića, Igora Vujačića, Aleksandra Lutovca i Rajka Brežančića, čeka se potpis napadača Umara Sadika iz Rome (pozajmica sa pravom otkupa), a biće, izvesno je i odlazaka, pošto se na put spremaju napadač Rikardo Gomeš i štoperi Strahinja Pavlović i Svetozar Marković.

Izabrane vesti

U međuvremenu, na nove angažmane čekaju devetorica fudbalera koje Savo Milošević nije poveo na prvu fazu priprema, na Zlatibor. U pitanju su Miroslav Vulićević, Mark Valijente, Slobodan Urošević, N. G. Miletić, Goran Zakarić, Nemanja Nikolić, Radivoj Bosić, Dejan Georgijević i Musa Ndžai, oko čijeg statusa je vladala prava zavrzlama prethodna dva dana, da bi trener crno-belih, sa planine, poručio kako je zapravo krilni vezista sam inicirao odlazak.
Musa je najpre tražio razgovor, videvši da nije u prvom planu kad je u pitanju naredna sezona. Tražio je da ostane u Beogradu, da traži klub, kako bi otišao na pozajmicu. Pristao sam na to i moram da pohvalim njegovo ispravno razmišljanje“, pojasnio je Milošević.

Zimski novajlija iz Norveške tokom proleća nije praktično ni igrao, a jasno mu je da mu se status ne bi značajno promenio da je ostao u sadašnjem timu.
„Bio je povređen posle doslaka, nije se snašao, ali njegov karakter i ovaj postupak pokazuju da ima volju za dokazivanjem, želju da se vrati u Partizan jednog dnaa, što je za mene maksimalno pozitivno. To je bio dogovor. Nadam se da će Musa brzo naći klub gde će moći da odigra narednih šest meseci ili godinu dana i pokazati da bi trebalo ds se vrati u Partizan“.

Privremeni rastanak sa Musom je, zapravo, samo uvod u provetravanje igračkog kadra. Na rešenj statusa čekaju još osmorica fudbalera.
Time će se baviti, pre svega, čelnici kluba. Stručni štab i ja na Zlatiboru imamo drugi posao, ali što se tiče ostalih igrača, u Beogradu su, za njih je predviđen isti plan kao za Musu, osim što ćemo za neke od imati ponude za prodaju, a neki će otići na pozajmice“.

Partizan je tokom petka postao jači za povratnika, Rajka Brežančića, dogovorio je uslove trogodišnje saradnje.
„Pregovarali smo dve, tri sedmice drago mi je što smo posao završili. Rajka poznajem dobro, čak i privatno, a igrački smatram da smo dobili ozbiljno pojačanje na poziciji levog beka. Većčina klubova u našoj ligi, generalno i u Evropi, ima problem na toj strani terena, fudbal je decicitaran na poziciji levog beka, a sa Zlatanom Šehovićem koji je pokazao određen kvalitet i dolaskom iskusnog igrača mislim da smo popunili poziciju za narednu sezonu dosta dobro“.

Prelazni rok će, uverava Milošević, tek biti uzbudljiv.
„Možete očekivati još noviteta. U pitanju su dani. Obavestićemo navijače blagovremeno“, ciljao je, verovatno, šef struke na sve izvesniji dolazak napadača Sadika.

Tokom petodnevnog rada na Zlatiboru crno-beli će trenirati dvaput dnevno, dok će 25. juna u Užicu odigrati kontrolni meč sa Budućnosti iz Podgorice.
„U prvom delu priprema akcenat će, pre svega, biti na fizičkoj spremi. Odradili smo jedan trening, a momke tek očekuje težak period u naredih pet, šest dana. Najteži mogući, mora da bude takav. Najbitnije je da imamo sve uslove. Momci su došli sa dobrom voljom. Taj meč sa Budućnosti je zamišljen više kao trening, jer ćemo na dan utakmice i trenirati. Drago mi je što ću ponovo videti prijatelje, pre svih Branka Brnovića, a i aktuelni prelazni rok je pokazao da imamo decenijski kvalitetne odnose sa Budućniosti“.

FOTO: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara