Milovanović se "predstavio" Garitanu: Došao sam sam da uspem i igram za Almeriju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 12:02

Mladi napadač postigao gol za drugi tim Almerije, u prisustvu šefa struke prvog tima, pa se nada da će dobiti novu šansu u Primeri

Bivši supertalentovani napadač Partizana Marko Milovanović na sopstvenom primeru je osetio koliko je mladom igraču teško da se izbori za minutažu u najjačim evropskim ligama.

Iako je u Almeriju stigao na leto 2022. godine, za obeštećenje od 3.500.000 evra, Milovanović je zabeležio tek tri nastupa za prvi tim u ovoj i prošloj sezoni, odnosno našao se ukupno 20 minuta na terenu.

Izabrane vesti

Ipak, momak rođen u Smederevu, oseća da je došao pravi trenutak za iskorak u klubu iz Andaluzije. Prošlog vikenda je postigao gol za drugi tim Almerije, u prisustvu šefa struke prvog tima Gaiske Garitana, što mu je bilo od posebne važnosti.

"Veoma sam srećan jer je prošlo mnogo vremena otkad nisam igrao utakmicu i ovo mi je trebalo. Postigao sam gol posle dugo vremena, pa sam zbog svega veoma srećan. Važno je igrati, imati minutažu u rezevnom timu, a imam opciju da igram u prvom. Nadam se da će me trener ubaciti u igru", rekao je Milovanović za Kadenu SER.

U ovoj sezoni, Milovanović je odigrao sedam minuta u prvom kolu Primere, a nakon toga još pet puta bio na klupi prvog tima. Šanse da bi mogao ponovo da dobije priliku, uvećavaju i povrede Luisa Suareza i Ibrahima Konea, pa su špicu napada ostali samo Leo Baptistao i Milovanović.

"Moj veliki izazov i cilj ove sezone je da igram za Almeriju u Primeri. To je ono što želim, mogu mnogo da pomognem timu ako dobijem minutažu. Spreman sam da napravim iskorak".

Dolazak Garitana kao da je otvorio više mogućnosti.

"Dogodila se velika promena dolaskom novog trenera. Atmosfera je drugačija, mnogo bolja. Mislim da možemo da igramo mnogo bolje i pobeđujemo. Ranije je bilo mnogo drugačijih stvari, ali ne želim o tome jer imamo novog trenera. Moram da razmišljam o budućnosti, onome što dolazi, o narednim utakmicama. Jedinstvo grupe je veoma važno za ostvarivanje ciljeva. Sada je sve jako dobro".

Iako nije igrao mnogo od svog dolaska, to nije uticalo na raspoloženje Marka Milovanovića.

"Veoma sam srećan u Almeriji, jer imam puno samopouzdanja. Nadam se da će me novi trener ubaciti da igram i u prvenstvenim mečevima. Došao sam da uspem i igram za Almeriju, da pomognem. Trener je želeo da me vidi u utakmici rezervnog tima, da vidi šta mogu da uradim za prvi tim. Veoma je važno da nas vidi kako igramo i u drugom timu Almerije", zaključio je Milovanović.


tagovi

Marko Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara