©Starsport
©Starsport

Milovanović strelac posle dve godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 23:08

Nekadašnji napadač Partizana postigao prvenac za Almeriju u trijumfu nad Talaverom (2:0)

Almerija u aktuelnoj sezoni proživljava ozbilju krizu usled koje je na dnu Primere i bez jasnog ređenja, međutim tračak svetla na kraju tunela zasijao je u večerašnjem trijumfiu (2:0) nad četvrtoligašem Talaverom protiv kojeg je jednu od glavnih uloga imao srpski napadač Marko Milovanović.

Perspektivni centarfor je prethodnog leta stigao u Almeriju iz Humske za 3.500.000 evra, kao nova akvizicija španskog kluba poučenog pozitivnim iskustvom sa Umarom Sadikom, ali je šansu da se nađe među starterima dobio tek posle više od 15 meseci. Najzad ukazano poverenje predstavljalo je dovoljan motiv za Srbina rođenog 2003. godine koji je prvencem udvostručio prednost i slomio otpor domaćina, ujedno otvorivši pitanje da li je nepravedno u drugom planu u timu koji se ne može pohvaliti briljantnim igrama.

Izabrane vesti

Gaiska Gaitano Agire, strateg koji je nedavno preuzeo Almeriju, sa dva prvenstvena poraza je počeo mandat i odmah se uverio da će uz glavobolje i mnogo muka tražiti rešenje za povratak iz ponora u koji pada njegov klub, ali mu se vrlo brzo kao zanimljiva opcija nametnuo nekadašnji đak Partizanove škole.

Na pogodak Ramazanija iz 14. minuta u završnici prvog poluvremena nadovezao se Milovanovićev gol, a prednost stečena pred odlazak na odmor ispostavila se kao dovoljna da gosti u nastavku rutinski privedu susret kraju i plasiraju se u narednu rundu kupa.

Istini za volju, rival Almeije bio je lider jedne od grupa Segunde Federasion, odnosno četvrtog ranga takmičenja, ali to ne umanjuje činjenicu da je Milovanović praktično prvu šansu u 15 meseci na Pirinejskom poluostrvu umeo da iskoristi na pravi način.

Sa samo osam minuta na terenu u aktuelnoj sezoni pre ovog susreta, a uz tek 85 ukupno od dolaska u klub, srpski internacionalac je doočekao večerašnji susret, međutim minutaža na kašičicu nije mu poljuljala samopouzdanje pa je na povratnu loptu sa desnog boka hladnokrvno reagovao u 45. minutu i iz srca šesnaesterca je poslao u mrežu.

Milovanović je ovim golom ujedno prekinuo post koji je trajao skoro dve godine, odnosno od decembra 2021. godine kada je postigao pogotke na tri utakmice u nizu - protiv Dubočice, Novog Pazara i Anortozisa.



tagovi

Marko MilovanovićAlmerijaŠpanijaKup kralja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara